PMB micșorează dramatic numărul de toalete publice din București. Primăriile de sector, chemate să preia o parte din costurile de întreținere DOCUMENT

08 iun. 2021
161 Afișari
PMB micșorează dramatic numărul de toalete publice din București. Primăriile de sector, chemate să preia o parte din costurile de întreținere DOCUMENT

PMB vrea să paseze toaletele publice din București către primăriile de sector. Astfel, din cele aproximativ 500 de toalete publice câte avea până acum Capitala, Primăria Generală a decis să reducă numărul la 128 și să paseze problema în curtea primarilor din București.

Se pare că motivul invocat ar fi dificultățile financiare, anunțate și de primarul Nicușor Dan într-o scrisoare trimisă recent primarilor de sector. Edilul general le cere să preia o parte din această sarcină. Decizia de micșorare a numărului de toalete publice vine cu câteva zile înainte de începerea meciurilor găzduite de București în cadrul Campionatului European de Fotbal, care vor aduce și un flux de turiști.

Ce prevede noul contract privind toaletele publice din București

Potrivit noului contract-subsecvent încheiat pe 2 iunie 2021 cu firma SC COMEX ROM SRL- cea care se ocupă de toaletele publice din București, Primăria Generală, invocând lipsa banilor, a decis să contracteze doar 128 de toalete din cele 500 câte erau până acum. Dintre cele rămase, 110 sunt toalete ecologice din plastic și 18 sunt automate racordabile la rețelele de canalizare și electricitate. Spre comparație, până pe 2 iunie, din cele 500 de toalete publice, 100 erau automate și 400 din plastic.

Prin urmare, firma care se ocupă cu furnizarea și întreținerea toaletelor a început fie să ridice toaletele neplătite, fie să le sigilize. În Piața Victoriei, una dintre cele mai circulate zone ale Bucureștiului, singurele două toalete publice din fața Guvernului și Muzeului Antipa sunt înfășurate într-o folie neagră pe care este prins același anunț: „ÎNCHIS TEMPORAR”.

Primăria Capitalei încearcă să paseze problema

Potrivit unui document consultat de G4Media.ro, primarul general Nicușor Dan, invocând situația financiară a municipalității, le cere primarilor celor șase sectoare să preia plata cheltuielelor pentru toaletele publice la care a renunțat. Adresa a fost trimisă pe 21 mai și este semnată de Nicușor Dan și de alți doi directori din primărie.

Pentru o toaletă automată racordabilă, Primăria Capitalei plătește in jur de 130 de lei pe zi/fără TVA, pentru una ecologică mobilă – 36 de lei pe zi/fără TVA și pentru una ecologică mobilă pentru persoanele cu dizabilități- 41 de lei pe zi/fără TVA.

Cookies