PMB lansează o nouă licitație pentru reabilitarea șinelor de tramvai din Capitală. Nicușor Dan: Vom relua licitația pentru loturile unde nu s-au prezentat ofertanți

29 mart. 2023
747 afișări
PMB lansează o nouă licitație pentru reabilitarea șinelor de tramvai din Capitală. Nicușor Dan: Vom relua licitația pentru loturile unde nu s-au prezentat ofertanți
PMB lansează o nouă licitație pentru reabilitarea șinelor de tramvai din Capitală. Nicușor Dan: Vom relua licitația pentru loturile unde nu s-au prezentat ofertanți | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că va fi făcută o nouă licitație pentru reabilitarea șinelor de tramvai din București, pentru 4 loturi. Este vorba de lucrările pentru care nu au existat ofertanți în cadrul primei licitații organizate de PMB.

Reabilitarea șinelor de tramvai – O nouă licitație pentru loturile unde nu au existat oferte

Cu puțin timp în urmă primarul Nicușor Dan a anunțat că licitația pentru reabilitarea și modernizarea celor 50 de kilometri de șine de tramvai din București a fost finalizată. În cadrul acesteia, au fost depuse oferte pentru 11 din cele 15 tronsoane în care PMB a împărțit respectiva lucrare.

Pentru atribuirea celor 4 contracte rămase, Municipalitatea va relua licitația publică în ceea ce privește reabilitarea liniilor pentru care nu au existat ofertanți.

Am lansat în consultare publică caietul de sarcini pentru modernizarea a 4 loturi de linii de tramvai în zone intens circulate din București, a transmis Nicușor Dan.

Cele patru loturi pentru care nu există încă nici o ofertă depusă sunt:

  • Lotul 1 – Acesta presupune reabilitarea liniei de tramvai de pe: Bulevardul Theodor Pallady, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Basarabia, Calea Călărașilor, Bulevardul Corneliu Coposu inclusiv Bucla Complex Titan. Traseul se întinde de o lungime de 18.00 km.
  • Lotul 2 – Acesta presupune reabilitarea liniei de tramvai de pe: Bulevardul Pache Protopopescu și Strada Traian. Traseul se întinde de o lungime de 1,900 km.
  • Lotul 13 – Acesta presupune reabilitarea liniei de tramvai de pe: Bulevardul Ferdinand I, între Șoseaua Mihai Bravu și Strada Traian. Traseul se întinde de o lungime de 0,69 km.
  • Lotul 15 – Acesta presupune reabilitarea liniei de tramvai de pe: Strada Dristorului între Bd. Camil Ressu și Strada Baba Novac. Traseul se întinde de o lungime de 0,22 km.

În ceea ce privește cele 11 loturi pentru care au existat oferte, licitația se află în etapa de evaluare a acestora, urmând să fie ales câștigătorul pentru fiecare dintre loturi.

Te-ar mai putea interesa și: 

Companiile interesate pot transmite recomandări și observații

Primarul general al Capitalei invită companiile interesate să transmită observații și recomandări pentru revizuirea, actualizarea sau completarea documentației în ceea ce privește caietul de sarcini pentru cele 4 loturi.

Observațiile și recomandările companiilor pot fi transmise pe următoarele adrese de e-mail:

Data limită pentru trimiterea acestora este de 3 aprilie 2023, după cum a informat edilul Municipiului București. Anunțul lansat pe platforma SEAP poate fi consultat de persoanele interesate accesând ACEST link.

Șinele pe care circulă tramvaiele din București sunt vechi și se află într-o stare de degradare avansată, punând astfel viața călătorilor STB, dar și a șoferilor din oraș, în pericol. Proiectul prin care vor fi reabilitați și modernizați cei 50 de kilometri de linii de tramvai reprezintă cea mai mare achiziție publică făcută de PMB vreodată, transmite Nicușor Dan.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies