PMB lanseaza a doua editie a programului de microgranturi pentru proiectele comunitare

de:
05 iul. 2017
0 Afișari
PMB lanseaza a doua editie a programului de microgranturi pentru proiectele comunitare

Aflat la cea de-a doua editie, Programul de microgranturi pentru proiecte comunitare, (denumit in 2016 Generator si integrat in cadrul candidaturii Bucuresti 2021) vizeaza oferirea de microgranturi pentru grupuri de initiativa, cetateni implicati in viata comunitatii si grupuri informale formate din minimum trei persoane, care nu sunt constituite juridic, dar care au in comun o viziune si un proiect si isi asuma implementarea integrala a respectivului proiect. Fiecare grup poate inscrie un numar maxim de trei proiecte, dintre care un singur proiect va putea fi selectat pentru finantare, se arată într-un comunicat al PMB.

Valoarea totala a fondului se ridica la suma de 135.000 RON brut, care va putea fi alocata unui numar maxim de 15 proiecte de activare culturala. Fiecare proiect selectat va primi suma maxima de 9.000 RON brut.

Proiectele selectate vor fi implementate sub directa coordonare a aplicantilor, iar bugetul proiectului va fi transferat in 3 transe: 35% avans (inainte de inceperea perioadei de implementare), 35% (in functie de ritmul de implementare) si 30% (dupa finalizarea proiectului).

Programul de microgranturi urmareste:

· Activarea potentialului local de productie culturala prin incurajarea proiectelor mici, dar fezabile;

· Coagularea comunitatii in jurul unui proiect cultural comun, in beneficiul tuturor si gestionat prin colaborare si implicare voluntara;

· Incurajarea unei abordari de jos in sus, privind asumarea spatiul public si implicarea locuitorilor in viata comunitatii;

· Regandirea relatiei dintre locuitori si institutiile publice de cultura, vazute ca potentiali parteneri in animarea vietii din cartiere, prin dezvoltarea unei relatii de incredere si colaborare.

Pot depune idei de proiecte grupuri de initiativa, cetateni si grupuri informale de vecini sau persoane fizice care intentioneaza sa dezvolte un proiect cu potential de coagulare a comunitatilor la nivelul cartierelor din Bucuresti.

· Pot aplica grupurile formate din membri ai unor organizatii deja existente, cu conditia ca ideea de proiect sa nu apartina respectivei organizatii.

Se pot depune proiecte care vizeaza:

· Activitati interactive culturale si comunitare care sa stimuleze participarea civica si care sa includa prioritatile cartierului si diverse practici culturale, sa creasca accesul la spatiile publice, sa reduca barierele si birocratia care il limiteaza;

· Ateliere, expozitii, proiectii de film, cursuri, discutii de grup, prezentari, activitati sportive etc.; inchiderea strazilor in weekend pentru diverse activitati comunitare: gatit in comun, pranzuri comunitare, competitii sportive etc.

Sunt incurajate in mod special ideile de proiecte care vizeaza cartierele periferice si implica grupuri dezavantajate sau cu risc de marginalizare.

CALENDAR 2017

Etapa 1: Propunerea de idei

Campania de inscriere a ideilor de proiecte: 4 iulie–1 august 2017 (pana la ora 23:59)

Etapa 2: Selectia de idei

Selectia propunerilor de idei: 2 -15august

Anuntul aplicatiilor selectate pentru programul de suport: 16august

Depunerea si solutionarea contestatiilor: 16-20august

Confirmarea aplicatiilor selectate: 21august

Etapa 3: Incubatorul de proiecte

22august – 3septembrie(6 ateliere de lucru pe 25, 26 si 27 august si pe 1, 2 si 3 septembrie)

Etapa 4 – Selectia proiectelor finaliste

Depunerea proiectelor finale: 10septembrie

Selectia proiectelor finaliste: 11- 18 septembrie

Depunerea si solutionarea contestatiilor: 19 – 22septembrie

Confirmarea aplicatiilor selectate:25septembrie

Semnarea contactelor: 25 – 29septembrie

Etapa 5 – Realizarea proiectelor finaliste

Perioada de implementare a proiectelor: 30 septembrie – 1 decembrie

Raportare finala: 4 – 8 decembrie

Rambursarea se va face pana la data de 15 decembrie.

Cookies