PMB implentează un proiect pilot dedicat tinerilor cu sindromul Down

05 iul. 2021
122 Afișari
PMB implentează un proiect pilot dedicat tinerilor cu sindromul Down

Primăria Capitalei deschide Fitoceainăria SanThé pentru a implementa un proiect pilot dedicat tinerilor cu sindromul Down. Programul va funcționa într-un regim special de voluntariat realizat de 26 de tineri cu sindromul Down.

Pentru implementarea proiectului pilot dedicat tinerilor cu sindromul Down, se deschide Fitoceainăria SanThé. Această inițiativă îi aparține Primăriei Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Down Plus București.

Proiect pilot dedicat tinerilor cu sindromul Down

Fitoceainăria SanThé se deschide joi, 8 iulie, la ora 17:00. Aceasta se află în București, pe strada Lipscani, nr.104 și va funcționa într-un regim special de voluntariat.

Proiectul urmărește incluziunea socială a tinerilor cu sindrom Down, dar și integrarea lor în câmpul muncii.

26 de tineri cu sindromul Down vor fi voluntari în implementarea proiectului. Locația va fi deschisă de joi până duminică, între orele 14:00 – 20:00. Tinerii voluntari vor servi produsele comandate din meniu, fiind prezenți în ceainărie prin rotație, câte trei în fiecare zi.

„Acest proiect-pilot reprezintă o premieră pentru România și are ca scop identificarea și dezvoltarea abilităților tinerilor cu sindrom Down, precum și asigurarea unui mediu social adecvat persoanelor cu această afecțiune.”, transmite Primăria Municipiului București într-un comunicat de presă.

Șansă pentru dezvoltarea abilităților

Acest proiect se implementează pentru a le da o șansă atât tinerilor cu dizabilități, cât și societății în sine. Tinerii cu dizabilități își pot cultiva abilitățile, iar societatea are ocazia să interacționeze cu ei.

Rezervările la Fitoceainăria SanThé se pot face telefonic, la numărul de telefon 0730370290 (în intervalul orar 14:00 – 20:00).

La ceainărie pot veni și persoanele care nu au rezervare, dar în limita locurilor disponibile.

Aproximativ unul din o mie de copii este afectat de sindromul Down, o boală genetică cromozomială. Trăsăturile fizice și caracteristicile diferă la persoanele diagnosticate cu sindromul Down. Boala este permanentă, dar cu o grijire adecvată, acestea pot duce o viață normală și activă.

„Ziua mondială a sindromului Down” se sărbătorește în data de 21 martie. În fiecare an se dorește creșterea gradului de conștientizare a problemelor pe care le au persoanele care suferă de sindromul Langdon-Down, potrivit informațiilor transmise de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții.

Cookies