PMB îl lămurește pe Ciucu, după ce-a reclamat copacii tăiați de pe Prelungirea Ghencea. Trustul de Clădiri Metropolitane vine cu clarificări după „sesizarea electorală”

20 mart. 2024
1221 Afișari
PMB îl lămurește pe Ciucu, după ce-a reclamat copacii tăiați de pe Prelungirea Ghencea. Trustul de Clădiri Metropolitane vine cu clarificări după
PMB îl lămurește pe Ciucu, după ce-a reclamat copacii tăiați de pe Prelungirea Ghencea. Trustul de Clădiri Metropolitane vine cu clarificări după "sesizarea electorală". Sursa foto: Facebook/ Trustul de Clădiri Metropolitane Oficial

Ciprian Ciucu a reclamat, în mediul online, copacii tăiați de pe Prelungirea Ghencea, iar PMB, prin Trustul de Clădiri Metropolitane a venit cu explicații. Cei din urmă spun că este important ca bucureștenii să înțeleagă care sunt etapele firești ale lucrărilor de aici, din Sectorul 6.

De ce au fost tăiați copacii de pe Prelungirea Ghencea, acolo unde lucrează Trustul de Clădiri Metropolitane

Referitor la sesizările făcute în mediul online de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, în plină campanie electorală, privind etapa de defrișare și evoluția lucrărilor din zona Ghencea dorim să aducem clarificări pentru ca cetățenii să înțeleagă etapele firești ale realizării lucrărilor de aici, spune Trustul de Clădiri Metropolitane pe Facebook.

TCM spune că, în urmă cu o zi, a început să taie copacii de pe partea dreaptă a străzii (tronsonul 1), conform avizului DM42/99586, emis la data de 8 martie 2024 de către Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei la solicitarea Companiei Municipale Energetica Servicii, care are rol de proiectant general, diriginte și care asigură consultanța șantierului.

Din cei 91 de copaci, Direcția de Mediu a PMB a identificat 9 arbori ce îndeplinesc condițiile de transplantare, iar ceilalți vor fi defrișați.

Avizul prevede: tăierea a 82 de copaci, transplantarea a 9 copaci, dar și 6 metri liniari de gard viu.

Aceste lucrări sunt absolut necesare, explică TCM:

Lucrările sunt absolut necesare pentru relocarea instalațiilor electrice de tensiune joasă și medie, a instalațiilor de telecomunicații și a celor de iluminat public sau semaforizare.

Cablurile care au fost deja relocate pe partea stângă traversează pe partea cu copacii și este important ca traseele lor să fie întregite, astfel încât acestea să devină funcționale.

Vor fi replantați 82 de copaci noi

TCM spune că și-a asumat, în contul arborilor defrișați, să replanteze 82 de copaci noi. Deja există un angajament de plantare semnat cu Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

Trustul de Clădiri Metropolitane execută 1,7 km din 4,2 km total al proiectului, ceea ce reprezintă 78% din real executat sau 41.77% valoric conform contractului și ultimului act adițional. Astfel că procentul menționat, de doar 2% este unul fals și nefondat.
În concluzie, considerăm că informațiile prezentate în postarea domnului Ciucu sunt tendențioase, nedocumentate și de natură a induce în eroare cetățenii, a mai spus Trustul de Clădiri Metropolitane.

Ciprian Ciucu: Defrișează (ei au aviz) arborii de pe Prelungirea Ghencea fără să fie nevoie să defrișeze!

Primarul Sectorului 6 a spus miercuri dimineață, 20 martie, într-o postare pe Facebook că, Trustul de Clădiri Metropolitane din cadrul PMB „este o rușine pentru București”.

Despre directorul TCM, Ciucu a spus că este „incompetent” și și-a bătut joc de proiectul de la Prelungirea Ghencea.

La finalul postării, Ciprian Ciucu cere Consiliului General al Municipiului București să-l demită pe directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, motivul fiind „incompetența crasă”.

Mesajul integral:

Compania Trustul Metropolitan de Construcții a PMB este o rușine pentru București! Defrișează (ei au aviz) arborii de pe Prelungirea Ghencea fără să fie nevoie să defrișeze!
Păcat, oamenii din acele blocuri chiar erau protejați de către acei arbori. Acești arbori puteau fi salvați!
Aceasta companie este condusă de Cristian jean-Michel Hiver, unul dintre cei mai incompetenți directori pe care i-a avut vreodată Bucureștiul. De peste 3 ani de când e director, și-a bătut efectiv joc de Prelungirea Ghencea: progresul lucrărilor in acest mandat este de un penibil desăvârșit, în jur de 2% din totalul lucrărilor.
M-a pus dracu să susțin politic 3 capitalizări ale acestei companii, cu speranța că vor trata serios Prelungirea Ghencea. M-a mințit, a luat banii și i-au dus la Pasajul Doamna Ghica, acest incompetent, Hiver fiind în alt partid.
Cer Consiliul General demiterea lui Cristian Hiver pe motiv de incompetență crasă!, a spus Ciprian Ciucu pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu
Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Te-ar mai putea interesa și: Clotilde Armand anunță amendă record pentru un dezvoltator imobiliar care a tăiat ilegal zeci de copaci din Sectorul 1. „Am dat cât de mult m-a lăsat legea”

Cookies