LA MINE-N CARTIER

PMB este pregătită să finanţeze proiecte în valoare de 4 miliarde de euro din fonduri europene

„Aş vrea să mă refer la staţia de epurare a apelor uzate de la Glina. Acum suntem în faza a doua a proiectului şi vom atrage pentru acesta o finanţare de peste 270 de milioane de euro. Am pregătit mai multe proiecte pentru exerciţiul bugetar comunitar din perioada 2014-2020, sunt proiecte estimate la peste 4 miliarde de euro. Acestea fac parte din strategia de dezvoltare a oraşului şi privesc zone de importanţă majoră, care aşteaptă urgent o îmbunătăţire şi dezvoltare pentru a menţine Bucureştiul în familia marilor capitale europene”, a precizat Hreapcă la o conferinţă de presă, conform administratie.ro.

El a adăugat că portofoliul municipiului Bucureşti, pregătit pentru exerciţiul 2014-2020, cuprinde proiecte de infrastructură rutieră, dezvoltare de reţele, îmbunătăţirea traficului, tamponarea socialului prin apariţia de case sociale pentru categoriile defavorizate – cămine de bătrâni, spitale, noi zone destinate sportului de performanţă şi de masă, proiecte de mediu, ş.a.m.d.

Cât priveşte proiectele prioritare pentru Primăria Capitalei în perioada următoare, Bogdan Hreapcă s-a referit la continuarea reabilitării centrului Capitalei, prin refacerea conexiunilor între malul nordic şi cel sudic al Dâmboviţei. „Pentru aceasta vrem să refacem trei poduri pietonale peste Dâmboviţa, demolate în anii ’80. În aceeaşi direcţie, vrem să transformăm şi Dâmboviţa în zonă de agrement pentru bucureşteni. De altfel, axa cursului Dâmboviţei va fi drumul dezvoltării Capitalei în următorii 20 de ani. Vom reabilita zonele Uranus, Calea Griviţei şi Calea Moşilor vechi”, a spus acesta.

Referitor la rezolvarea problemelor de trafic rutier în Bucureşti, el a spus că se va încerca descurajarea circulaţiei pe arterele centrale, prin instituirea de străzi cu sens unic de circulaţie şi încurajarea circulaţiei pe aşa-numitul inel median al Capitalei. „Pentru a închide acest inel va fi nevoie de lucrări de construcţie pe 23 de kilometri de artere şi vor fi necesare mai multe străpungeri. De asemenea, vom încerca să descongestionăm străzile prin construcţia de parcări subterane şi supraterane. Avem în plan astfel de proiecte la Piaţa Constituţiei, la Piaţa Palatului, în zona Parcului Izvor, în zona Uranus, Piaţa Rahova, Grădina Icoanei şi pe străzile Tonitza şi Domniţa Bălaşa”, a mai afirmat el.

Pentru mediul de afaceri, Hreapcă a spus că se intenţionează amenajarea unui centru de afaceri pe Calea Victoriei nr. 22-24 şi construirea unei platforme de business în zona Uranus. „De asemenea, avem nevoie să investim în educaţie şi în infrastructură şcolară. Au fost reabilitate integral deja 100 de şcoli de către Primăria Capitalei. Nu în ultimul rând, ne concentrăm pe reabilitarea şi consolidarea blocurilor vechi, construirea de noi locuinţe şi proiecte care vor fi realizate în sistem public-privat, cum a fost parcarea de la Universitate, realizată în regim de concesiune”, a mai precizat Hreapcă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button