PMB decontează testele a 3.000 de farmacişti, reprezentanţi media şi angajaţi din domeniul alimentar

de:
18 iun. 2020
0 Afișari
PMB decontează testele a 3.000 de farmacişti, reprezentanţi media şi angajaţi din domeniul alimentar

„Se aprobă acordarea unui sprijin financiar în valoare de 200 lei/beneficiar angajaţilor farmaciilor, angajaţilor din domeniul alimentaţiei publice, reprezentanţilor mass-media, angajaţilor firmelor de curierat din Bucureşti şi sportivilor care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti care vor solicita participarea în mod voluntar la efectuarea testării PCR în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, prevede proiectul de hotărâre adoptat în şedinţa CGMB de joi.

Bugetul total al proiectului „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” este de 633.000 de lei, din care 600.000 de lei reprezintă sprijinul financiar acordat, 30.000 de lei – realizarea unei aplicaţii online de înscriere în cadrul proiectului şi 3.000 de lei – hosting aplicaţie online.

Proiectul va fi implementat prin intermediul unor unităţi sanitare publice şi/sau private afiliate, în conformitate cu Procedura Operaţională de Afiliere a entităţilor publice şi/sau private existente la nivelul ASSMB. În termen de cinci zile de la comunicarea hotărârii, ASSMB va elabora regulamentul privind implementarea proiectului.

Potrivit raportului de specialitate, este vorba despre o testare de tip RT-PCR destinată categoriilor menţionate anterior, cetăţeni care nu se află în categoriile definiţiilor de caz, astfel cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică din România.

„Pentru implementarea şi diseminarea rezultatelor proiectului se vor încheia protocoale de colaborarea cu asociaţiile patronale de profil din domeniile mai sus amintite, în vederea depistării infectării cu virusul SARS CoV-2. Sprijinul financiar acordat pentru testarea în vederea depistării infectării cu virusul SARS Cov-2 este în cuantum de 200 de lei/beneficiar şi va fi decontat către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului.

Beneficiarii trebuie să fie cetăţeni ai municipiului Bucureşti, cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Capitală, să aibă un document justificativ (adeverinţă etc.) eliberat de angajator.

Proiectul a fost adoptat cu 42 de voturi pentru, cinci împotrivă şi două abţineri.

„Aşa cum procedează întreaga Europă, trebuie şi noi să ne aliniem la aceste standarde şi să relaxăm economia, precum şi viaţa cetăţenilor, în funcţie de rezultate ştiinţifice (…) care nu pot fi obţinute decât prin testare”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, la începutul şedinţei CGMB.

Ea a adăugat că proiectul presupune testarea cetăţenilor care intră în contact cu multe persoane.

Cookies