PMB, dat în judecată de locatarii unui bloc. A oprit consolidarea fix la final, lăsându-i în plin șantier. Și angajații de la Consolidări sunt supărați că nu și-au primit șapte luni de salariu

02 oct. 2021
244 Afișari
PMB, dat în judecată de locatarii unui bloc. A oprit consolidarea fix la final, lăsându-i în plin șantier. Și angajații de la Consolidări sunt supărați că nu și-au primit șapte luni de salariu

Un nou scandal în PMB-ul condus de Nicușor Dan. Primăria Capitalei este dată în prezent în judecată de locatarii unui bloc pentru că nu și-a mai finanțat propria companie și a oprit consolidarea clădirii când era aproape de final. Aceasta era realizată de una dintre companiile municipale înființate de Gabriela Firea. Mai mult, nici angajații companiei respective nu și-au primit vreo șapte luni de salariu anul acesta, așa că și ei se pregătesc de o acțiune în instanță.

Primăria Municipiului București (PMB) este dată în judecată de proprietarii locuințelor pe care s-a angajat să le consolideze, dar a renunțat la acest lucru în ultimul moment, după ce nu și-a mai finanțat compania de profil. Locatarii reproșează acum instituției că a încălcat contractul și n-a mai finanțat Compania Municipală de Consilidări tocmai când lucrările erau la finalul execuției și urmau să fie finalizate.

Locatarii unui imobil au dat PMB în judecată

Blocul este amplasat pe Strada Biserica Enei, numărul 14. Este vorba de un bloc cu 24 de locuințe particulare, plus două spații comerciale la parter. Pentru 700 de euro pe metrul pătrat, plătit de fiecare proprietar în decurs de 25 de ani, Primăria Capitalei s-a angajat să consolideze clădirea prin intermediul companiei municipale de profil, asta în anul 2018. Proprietarii au fost mutați în locuințele de necesitate ale Primăriei după care au început lucrările. În decembrie trecut, peste 80% din treabă era deja făcută. Totuși, Nicușor Dan, prin Consiliul General, a refuzat să mai finanțeze compania de consolidări și, implicit, restul lucrărilor astfel că acestea au fost blocate din senin.

Nemulțumiți că nu au acces la propriile locuințe, ba mai mult au și locuințele ipotecate până la achitarea prețului de consolidare stabilit prin contract, o parte dintre locatari au dat primăria în judecată. Scadalos este și faptul că ei, în calitate de contribuabili ai orașului, trebuie să plătească și avocații care reprezintă primăria în proces.

„Da! Domnul primar Dănuț, prin ce motive, își permite să ne țină pe linie moartă, niște oameni care am plătit acele locuințe, am locuit în ele, suntem privați de folosirea lor. Șantierul este gata aproape 85-90%. Ni s-a dat o locuință de necesitate, care este un sfert din capacitatea locuinței pe care am avut-o acolo, ne-am înghesuit acolo… și așa mai departe. Locuim pe unde putem, fiecare! Dați-ne, nouă, locuințele înapoi, oameni buni!”, spune unul dintre locatari.

Primăria Capitalei, dată în judecată și de angajații companiei municipale

Și angajații companiei se pregătesc să dea în judecată instituția, din cauză că n-au încasat niciun salariu în prima jumătate a anului și nici în ultimele două luni. Pe șantierul din strada Biserica Enei, constructorii și-au agățat căștile de schele, în semn de protest, și au împânzit clădirea cu mesajul: „Noi nu facem politică, ne vrem banii munciți cinstit”.

Conform unor consilieri generali citați de digi24.ro, Compania Municipală Consolidări este în insolvență și nu mai primește finanțare din bugetul public al Capitalei pentru activitate efectivă.

Cookies