PMB cumpără 22 de troleibuze noi pentru flota STB. Banii pentru mijloacele de transport vin prin PNRR

10 nov. 2022
239 Afișari
PMB cumpără 22 de troleibuze noi pentru flota STB. Banii pentru mijloacele de transport vin prin PNRR
PMB cumpără 22 de troleibuze noi pentru flota STB. Banii pentru mijloacele de transport vin prin PNRR / Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei a anunțat că urmează să fie achiziționate 22 de troleibuze care vor face parte din parcul auto al Societății de Transport București (STB).

PMB cumpără 22 de troleibuze noi pentru flota STB

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei urmează să achiziționeze 22 de troleibuze noi. Banii pentru această achiziție au fost obținuți prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Troleibuzele pe care municipalitatea dorește să le achiziționeze sunt cu autonomie crescută. Suma ce a fost aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 55.234.353 lei (fără TVA).

Iată mesajul transmis de Nicușor Dan:

Un nou proiect cu finanțare prin PNRR a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Este vorba despre achiziția a 22 de troleibuze noi.

Acestea se adaugă altor 100 de troleibuze pe care le vom achiziționa cu bani de la Fondul de Mediu, pentru care Primăria Capitalei are deja licitația în desfășurare.

Nicușor Dan vrea să revoluționeze transportul public

La începutul lunii octombrie edilul Capitalei anunța că dorește să cumpere vehicule noi pentru STB. În acest scop, primarul general a semnat atunci mai mule cereri de finanțare pentru proiecte ce privesc transportul public din București.

Cererile de finanțare au fost depuse în cadrul celui de-al doilea apel pentru dezvoltarea durabilă a localităților. În total edilul vorbea despre patru proiecte prin care vor putea fi achiziționate vehicule destinate transportului public.

Pe lângă aceste achiziții, edilul vorbea și despre dotarea stațiilor. Acest proiect are rolul de face transportul public de suprafață mai atractiv pentru bucureșteni.

Valoare totală pentru modernizare stațiilor se ridică la 68.659.708,30 lei, după cum a informat Nicușor Dan.

Cookies