PMB: Blocul Rosenthal va fi consolidat seismic. Clădirea istorică de pe Calea Victoriei din București a fost ridicată în 1938

13 mart. 2023
381 Afișari
PMB: Blocul Rosenthal va fi consolidat seismic. Clădirea istorică de pe Calea Victoriei din București a fost ridicată în 1938
PMB: Blocul Rosenthal va fi consolidat seismic. Clădirea istorică de pe Calea Victoriei din București a fost ridicată în 1938 | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primăria Municipiului București a anunțat că Blocul Rosenthal, aflat pe Calea Victoriei, urmează să fie consolidat seismic. Banii necesari pentru această investiție sunt obținuți prin PNRR Componenta 5 – Valul Renovării.

Blocul Rosenthal va fi consolidat seismic

PMB a transmis, printr-un comunicat de presă, că Blocul Rosenthal urmează să fie consolidat seismic și renovat energetic. Imobilul aflat pe Calea Victoriei numărul 22-24 va fi modernizat cu finanțare PNRR.

Valoare totală a finanțării ce a fost aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 41.434.452,34 lei cu TVA. Proiectul, ce a fost demarat în ianuarie 2023, va fi finalizat până la data de 30 iunie 2026, anunță PMB.

Imobilul din Sectorul 3 al Capitalei dispune de:

  • Subsol 1,
  • Subsol 2,
  • Parte,
  • 8 etaje.

Acesta se află pe Lista Monumentelor Istorice din București, ocupând poziția 2.192.

Imobilul a fost construit acum 85 de ani

Blocul Rosenthal, aflat pe Calea Victoriei 22-24, a fost construit în anul 1938, după planurilor realizate de Radu Dudescu. La vremea respectivă, Radu Dudescu era arhitectul șef al Băncii Naționale a României.

Imobilul a fost printre primele din București care avea prăvăliile retrase de la bulevard și care a permis trecătorilor să circule pe sub coloane. Numele l-a căpătat de la magazinul cu porțelanuri de lux Rosenthal pe locul căruia a fost ridicată clădirea, transmite PMB.

Vreme de 30 de ani, clădirea a găzduit „Casa de Pensiuni, Împrumuturi și Ajutoare” destinată angajaților din cadrul BNR. În anul 1968, imobilul a devenit sediu pentru Banca Română de Comerț Exterior.

Cu toate că are o istorie lungă, după anul 1999 Blocul Rosenthal a fost lăsat în paragină, iar la acest moment se află într-o stare avansată de degradare.

Primăria Generală a Capitalei a mai transmis și care va fi destinația clădirii, după ce va fi consolidată seismic și renovată energetic. Astfel că, aceasta va deveni clădirea administrativă unde se vor desfășura activități specifice administrație publică.

Cookies