PMB atribuie lucrări de 15 mil. euro la străpungerea Doamna Ghica-Chişinău doar cu licitaţie accelerată

de:
09 sept. 2011
2 Afișari
PMB atribuie lucrări de 15 mil. euro la străpungerea Doamna Ghica-Chişinău doar cu licitaţie accelerată

Potrivit anunţului publicat de către PMB pe site-ul guvernamental de licitaţii, valoarea contractului este de 62,5 milioane de lei, cu TVA, echivalentul a aproximativ 14,8 milioane de euro iar lucrările ar trebui finalizate în termen de 10 luni de la semnarea contractului de atribuire, notează gandul.info.
Pentru alegerea firmei de construcţii, municipalitatea va organiza o licitaţie accelerată restrânsă pe data de 19 septembrie, adică în 11 zile de la data publicării anunţului de participare. Din nota justificativă, care însoţeşte documentaţia publicată pe site-ul guvernamental, reiese că s-a impus o licitaţie accelerată restrânsă din cauză că „orice întârziere în finalizarea lucrărilor conduce în mod evident la pagube iminente”, respectiv pentru că „se pot schimba semnificativ condiţiile tehnice pentru lucrările rămase de executat”.

Expertiza tehnică, făcută în luna iulie a acestui an, se precizează că „dat fiind faptul că au trecut aproximativ 3 ani de la întreruperea lucrărilor, este absolut necesar ca în cel mai scurt timp să se urgenteze lucrările fără timp de aşteptare la obiectivul Artera Doamna Ghica-Chişinău şi pasaj suprateran”. Din document mai reiese că pe traseul lucrărilor executate şi abandonate în 2008 s-au furat bordurile şi dalele sau au fost deterioarate, carosabilul s-a umplut de gropi periculoase pentru şoferi iar pe teren au fost depozitate resturi menajere.

Proiectul străpungerea Doamna Ghica – Chişinău începe din capătul străzii Doamna Ghica, continuă pe terenul viran de pe malul lacului Colentina şi traversează calea ferată cu un pasaj suprateran până în spatele Pieţii Delfinului, din cartierul Pantelimon. Noua arteră de circulaţie este prevăzută cu câte două benzi pe fiecare sens de circulaţie şi are o lungime de doi kilometri.

Cookies