ARHIVA B365

PMB, anunț important despre infrastructura rutieră din București. Ce se întâmplă cu marile proiecte

Primăria Capitalei a precizat, că „nodul rutier Virtuții – Nodul Rutier Virtuții – Podul hobanat este realizat în proporție de aproape 90%” și, de asemenea, că „au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea a 4 trasee de transport cu bicicleta în București”.

„Proiectele derulate in prezent de Municipalitate, la capitolul transport public, vizeaza achiziția a 400 de autobuze Euro 6 care sunt în curs de livrare, primele urmand sa ajunga chiar luna aceasta în Capitală, 100 de tramvaie și 100 de autobuze electrice – din fonduri europene, 100 de tramvaie și 200 de autobuze de tip GNC – cu fonduri de la bugetul local. In sedinta de consiliu din data de 18 octombrie, s-a aprobat de asemenea achizitia a 100 de troleibuze si 130 de autobuze hibrid. Acestea vor fi achzitionate prin accesarea de fonduri europene nerambursabile, prin Fondul de Mediu.

Chiar astazi s-au aprobat in sedinta de consiliu patru proiecte de hotarare care vizează modernizarea şi dotarea a patru linii de tramvai, respectiv achizitionarea unui numar de 56 de tramvaie. Alte trei proiecte similare, prin care s-a aprobat achizitionarea a altor 44 de tramvaie, au fost aprobate in sedintele anterioare.

Finalizarea si continuarea unor obiective importante de infrastructura rutiera

– Pasajul Piata Sudului, pasaj Mihai Bravu, pasaj Piaţa Presei Libere;

– Străpungere Ciurel, nod rutier Virtuții – Nodul Rutier Virtuții – Podul hobanat este realizat în proporție de aproape 90%, în timp ce întregul tronson „Nod rutier Virtuții” este realizat în proporție de 70 %.

– Fabrica de Glucoză – au început lucrările de execuție destinate supralărgirii de la două la patru benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză.

– Pasajele Doamna Ghica, Andronache și Petricani – în prezent, se află în curs de realizare studiul de fezabilitate pentru Pasajul Doamna Ghica și sunt refăcute studiile pentru nodurile rutiere Petricani și Andronache.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button