PMB, anunţ important. Ce se întâmplă cu distribuţia apei calde de la RADET către locuitori

de:
21 mart. 2019
0 Afișari
PMB, anunţ important. Ce se întâmplă cu distribuţia apei calde de la RADET către locuitori

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a făcut anunţul prin intermediul unui comunicat de presă.

„Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice are absolut toate facturile de la ELCEN în termen, nu există factură a cărei scadenţă să fie depăşită. Subliniez, pentru a clarifica situaţia existentă şi pentru ca populaţia să nu aibă motiv de îngrijorare, că toate sumele datorate în prezent sunt facturi curente. Ca de fiecare dată, asigurarea acestui tip de serviciu public către populaţie este în atenţia noastră permanentă, tocmai pentru că este unul esenţial pentru calitatea vieţii în Capitală. De altfel, la cea mai recentă şedinţă CGMB, a fost aprobat proiectul pe care l-am propus consilierilor generali, de înfiinţare a două noi companii, în scopul continuării serviciul de alimentare cu energie termică. Este un pas important, a existat consens, semn că toţi decidenţii au înţeles importanţa acelui vot”, afirmă Gabriela Firea, într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Avertisment de ELCEN: Alimentarea cu apă caldă a Capitalei riscă să fie oprită. Este un moment critic. Reacţia Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei precizează că scadenţa facturilor dintre ELCEN şi furnizorii de gaze este tot de 90 de zile, ca şi cele dintre RADET şi ELCEN, aşadar şi acele facturi sunt în termen şi nu se pune problema vreunei depăşiri a termenelor de plată.

„Primăria Capitalei asigură din nou bucureştenii că, indiferent de situaţia RADET şi de divergenţele juridice generate de acest subiect, procesul de furnizare nu va fi întrerupt, aşa cum nu a fost, de altfel, nici până acum”, se mai scrie în comunicat.

Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), a anunţat, miercuri, că alimentarea Capitalei cu apă caldă riscă să fie oprită în perioada următoare, în condiţiile în care Primăria Capitalei nu a plătit subvenţia la energia termică şi, astfel, ELCEN nu poate să îşi achite facturile către furnizori. Sierra Quadrant atrage atenţia că subvenţia pentru luna ianuarie în cuantum de 175 milioane de lei nu a fost virată nici sub formă de avans direct către Romgaz, conform convenţiei de justificare a avansurilor, şi nici achitată prin contul Escrow pus la dispoziţia producătorilor, ELCEN având o cotă de 70% din totalul energiei termice produse.

 

Cookies