PMB a decis publicarea online a tuturor contractelor încheiate. Insituțiile subordonate vor proceda la fel

02 iun. 2021
120 Afișari
PMB a decis publicarea online a tuturor contractelor încheiate. Insituțiile subordonate vor proceda la fel

Contractele încheiate de Primăria Capitalei şi de toate instituţiile subordonate Municipalităţii vor fi publicate pe paginile web proprii, conform unui proiect de hotărâre adoptat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cu 34 de voturi "pentru" , 0 împotrivă şi 2 abţineri.

Mai exact, în termen de 60 de zile de la aprobarea hotărârii, PMB şi instituţiile subordonate CGMB vor publica pe paginile proprii, într-o secţiune dedicată, accesibilă prin legătură directă cu prima pagină, toate contractele încheiate în anul 2021.

În termen de şase luni, PMB şi instituţiile subordonate CGMB vor publica toate contractele încheiate în perioada 2018-2020.

De la data adoptării hotărârii, PMB şi instituţiile menţionate vor publica fiecare contract pe paginile web proprii în termen de zece zile de la semnarea acestuia.

Ce prevede proiectul adoptat recent de PMB

Potrivit referatului de aprobare, semnat de consilierul municipal USR PLUS Ştefania Petre, în urma aplicării acestor prevederi, locuitorii oraşului vor putea verifica în mod direct, prin accesarea paginilor web ale instituţiilor, dacă banii proveniţi din taxele lor sunt cheltuiţi eficient.

„Gradul de transparenţă pe care ni-l solicită apăsat cetăţenii, de ani de zile, este de 100% şi nu există niciun motiv pentru care administraţia să nu procedeze la îndeplinirea acestei cerinţe”, a precizat Ştefania Petre.

Cookies