PMB a achiziționat două autoutilitare performante pentru tratamentele fitosanitare

de:
15 aug. 2018
0 Afișari
PMB a achiziționat două autoutilitare performante pentru tratamentele fitosanitare

 

„Având în vedere necesitatea intensificării tratamentelor fitosanitare în București, Primăria Municipiului București, prin Centrul pentru Protecția Plantelor (CPP), a luat măsura achiționării, de urgență, a 2 autoutilitare de ultimă generație, ULV Generator Tifone Cobra Interceptor, care au ca principale caracteristici eficiența crescută, consumul redus și autonomie mult mai mare în raport cu instalațiile clasice.

Astfel, prima autoutilitară de tip ULV Generator Tifone Cobra Interceptor a fost deja livrată Centrului pentru Protecția Plantelor, urmând ca săptămâna viitoare, după finalizarea tuturor procedurilor necesare, să fie scoasă în teren. Cea de-a doua autoutilitară urmează a fi livrată CPP la sfârșitul lunii septembrie.

Facem precizarea că eficiența unei autoutilitare de tip ULV Generator Tifone Cobra Interceptor este de 25 de ha/h, în timp ce o instalație clasică ULV reușește să acopere 25 de ha în circa 8 ore.

Astfel, potrivit estimărilor realizate, cele două utilaje vor putea aplica orice fel de tratament fitosanitar, acoperind suprafața verde a Capitalei (parcuri, aliniamente, scuaruri, grădini, cimitire etc), respectiv 4215 ha, în maxim 3-4 zile, în două schimburi / două ture de salariați (zi/noapte).

Menționăm că achizția s-a făcut în baza contractului nr.14777 din 10.07.2018, valoarea acestuia fiind de 924.000 lei, fără TVA /2 buc”, se arată în comunicatul Primăriei.

 

Cookies