Ploile și norii se opresc puțin în București. ANM a emis prognoza specială pentru Capitală

10 ian. 2023
1981 afișări
Ploile și norii se opresc puțin în București. ANM a emis prognoza specială pentru Capitală
Ploile și norii se opresc puțin în București. ANM a emis prognoza specială pentru Capitală. Sursa foto: B365.ro

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă până miercuri. Dacă încă nu ați ieșit din casă, ar fi bine să nu vă uitați umbrela. Plouă în Capitală, iar meteorologii anunță că temperaturile sunt în scădere.

UPDATE: Vremea schimbă foaia în București și-n țară. ANM a emis avertizări tip cod portocaliu și galben de ninsori și ploi

ANM a emis prognoza specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza specială pentru Capitală, valabilă de luni, 9 ianuarie 2023, ora 18:00, până miercuri, 11 ianuarie 2023, ora 18:00.

Astfel, cerul din București va fi mai mult noros, temporar va ploua începând de marți (10 ianuarie), iar cantitățile de apă acumulate vor fi în medie de 15-20 l/mp.

ANM anunță că temperatura maximă este în scădere ușoară de la o zi la alta. În intervalul menționat mai sus, maxima va fi de 7-11 grade Celsius și temperatura minimă va fi de 2-5 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, dar ușoare intensificări vor apărea pe parcursul zilei de marți (în jurul a 45 km/h).

Informare meteo

ANM a transmis o informare meteo, valabilă în intervalul 9 ianuarie 2023, ora 18:00 – 11 ianuarie 2023, ora 18:00. Fenomenele vizate: precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte, intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menționat mai sus, aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile din vestul României și va cuprinde toată țara. În jumătatea din sud se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp. În zonele de munte se vor înregistra precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1.600 de metri vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului menționat anterior în majoritatea zonelor. Rafalele de vânt vor avea viteze în general de 45-55 km/h. În zona montană înaltă rafalele de vânt vor fi de 60-80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

Cookies