ȘTIRI

Ploi, lapoviţă şi posibile ninsori în weekend, în București

Sâmbătă, norii domină cerul, însă doar trecător mai plouă slab. Vântul îşi face simţită prezenţa, iar termometrele arată după-amiază în jur de 7 grade Celsius, foarte aproape de normalul datei din calendar, informează Rtv.net.

 „Deocamdată plouă şi va mai ploua în următoarele zile. Apreciem că ploile vor mai fi intense mai ales în partea de sud a ţării. Este adevărat că avem semnale pentru sfârşitul de săptămână, duminică, şi primele două zile ale săptămânii următoare, că va exista un proces de răcire a vremii. în această situaţie pot apărea precipitaţii mixte sau sub formă de ninsoare în partea de sud, mai ales de sud-est a ţării”, a spus Georgescu.

Potrivit specialistului ANM, precipitaţiile nu vor fi abundente, fiind exclusă depunerea de omăt, tocmai datorită ploilor căzute în ultimele zile.

„Precipitaţiile despre care vă vorbeam sunt estimate şi pentru Bucureşti. Nu vorbim, însă, despre precipitaţii foarte abundente. După atâta ploaie este puţin probabil să avem depunere de strat consistent de zăpadă. Toată această apă căzută în ultimele zile şi împregnată în sol nu face decât să menţină solul mai cald. Deci, destul de greu de imaginat că în acest episod se va depune un strat mare de zăpadă. Vorbim despre un episod de sfârşit de iarnă”, a explicat directorul executiv al ANM.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button