VREMEA

Ploi și răcoare: Cum va fi vremea la București și în țară în următoarele zile

Luni, 16 iunie 2014, BUCUREŞTI În Capitală început de săptămână cu vreme răcoroasă şi instabilă. Norii vor fi prezenţi mai tot timpul şi va ploua pe tot parcursul zilei. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de tunete, fulgere şi vânt. În aceste condiţii, de la cele 15…16 grade din zori, până la amiază nu se vor strânge mai mult de 19 grade, informează realitatea.net.

MUNTE Vreme instabilă şi răcoroasă în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură. În aceste masive montane nebulozitatea va fi persistentă şi pe arii extinse va ploua în reprize, însoţite trecător şi de fenomene electrice şi vânt. Izolat se vor cumula peste 25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul zonelor montane, temperaturile sunt mai apropiate de cele normale la această dată, înnorările temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse. Cel mult 16 grade în Predeal, 15 grade la Păltiniş, 18 grade la Stâna de Vale şi 11 grade la Toaca.

MARE Nici la mare vremea nu este tocmai bună pentru concedii. Mulţi nori, sanse mici să se arate soarele şi pe zone extinse vor fi ploi sub formă de aversă. Din când în când vântul va sufla cu putere. Temperaturile maxime abia dacă mai ajung la 22 … 23 de grade. Apa mării va avea o temperatură de aproximativ 22 de grade.

Marți, 17 iunie 2014, vreme instabilă şi răcoroasă şi mâine când vor fi averse, însoţite de fenomene electrice şi unele intensificări ale vântului. Excepţie va face nord-vestul teritoriului, unde vor fi şi intervale cu soare, iar astfel de fenomene vor apărea izolat. Pe suprafeţe restrânse se vor cumula cantităţi însemnate de apă şi nu este exclus să cadă grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 26 de grade, cele mai ridicate valori în vest şi nord-vest.

În capitală vremea rămâne instabilă şi răcoroasă. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Temperatura maximă, puţin mai rdicată faţă de astăzi va fi de 22…23 de grade.

Miercuri, 18 iunie 2014, ploile continuă în sud, sud-vest şi centru, precum şi la munte, în timp ce în rest îşi vor face apariţia pe arii mai restrânse. Vor fi ploi sub formă de aversă, însoţite de tunete, fulgere şi vânt. Temperaturile rămâne sub mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării; maxime ce vor fi cuprinse între 18 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 28 de grade în Crişana.

Tot despre ploi vorbim şi în capitală pentru ziua de miercuri. Vestea bună este că vor fi ploi de vară de scurtă durată, însoţite de tunete, fulgere şi rafale de vânt. Ziua începe cu 14…15 grade şi cu puţin noroc şi câteva raze de soare, ajungem la 24…25 de grade – valoare tot sub media acestei date.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button