Ploi cu tunete și fulgere în București. ANM a emis avertizări meteo de furtuni violente în aproape toată țara

20 iul. 2021
216 afișări
Ploi cu tunete și fulgere în București. ANM a emis avertizări meteo de furtuni violente în aproape toată țara
Ploi cu tunete și fulgere în București. ANM a emis avertizări meteo de furtuni violente în aproape toată țara

Ploi cu tunete și fulgere în București. Meteorologii spun că temperatura maximă este în scădere, dar nu scăpăm de ploi. De asemenea, ANM a emis avertizări meteo de furtuni violente în aproape toată țara.

Ploi cu tunete și fulgere în București. ANM a emis prognoza specială pentru intervalul 20.07.2021 ora 10:00 – 21.07.2021 ora 22:00.

Ploi cu tunete și fulgere în București

În intervalul 20.07.2021 ora 10:00 – 21.07.2021 ora 09:00, meteorologii transmit că disconfortul termic din București se va menţine ridicat, deși temperatura maximă, în scădere faţă de zilele precedente, va fi de 31 – 32 de grade Celsius.

Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade Celsius.

În ceea ce privește ziua de miercuri, 21.07.2021 între orele 09:00 – 22:00, Administrația Națională de Meteorologie transmite că instabilitatea atmosferică din Capitală se va accentua mai ales după-amiaza.

Vor apărea averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Temperatura maximă va fi apropiată de norma climatologică pentru această perioadă și se va situa în jurul valorii de 29 de grade Celsius.

Furtuni violente în aproape toată țara

ANM a emis o avertizare meteorologică de tip Cod Galben, valabilă în intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00. Fenomenul vizat: instabilitate atmosferică temporar accentuată. 

Meteorologii transmit că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi apărea averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 – 30 l/mp și izolat 40 l/mp.

ANM subliniază că, în sud-estul României disconfortul termic va fi ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare meteorologică de tip Cod Portocaliu, valabilă în intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00. Fenomenele vizate sunt: instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente.

Astfel, cea mai mare parte a Moldovei, a Transilvaniei, a Maramureșului și a zonei montane, vor fi afectate de averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35 – 50 l/mp și izolat peste 60 – 80 l/mp.

Instabilitate atmosferică în mai multe zone din țară. Sursă foto: ANM
Cookies