Ploaie de controale în autobuzele din București. Zeci amenzi pentru călătorii prinși fără bilet în STB prin Sectorul 6. Patru linii de autobuz și tramvai au fost verificate

19 ian. 2022
5746 Afișari
Ploaie de controale în autobuzele din București. Zeci amenzi pentru călătorii prinși fără bilet în STB prin Sectorul 6. Patru linii de autobuz și tramvai au fost verificate

Polițiștii locali din Sectorul 6 și controlorii STB au început miercuri, 19 ianuarie, controalele în autobuze și tramvaie. În urma verificărilor, aceștia au descoperit, printre altele, zeci de persoane care călătoreau fără bilet, cetățeni care nu purtau mască de protecție, sau vânzători ambulanți.

Au început controalele în autobuzele și tramvaiele care circulă în Sectorul 6 al Capitalei. Miercuri, 19 noiembrie, în intervalul 07:30 – 14:00, agenții Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 și controlorii din cadrul STB au desfășurat o acțiune comună de verificare în autobuzele liniilor 162 și 163 și tramvaiele de pe liniile 41 și 44.

Scopul acestor verificări este de a identifica persoanele care circulă fără bilet și de a le sancționa în cauză, precum și de a asigura un climat de siguranță pe parcursul călătoriei, potrivit comunicatului Primăriei Sectorului 6.

Zeci de amenzi acordate în autobuze și tramvaie în Sectorul 6

Prin urmare, în urma controalelor, agenții de poliție și controlorii au descoperit nu mai puțin de 44 de persoane care circulau fără bilet. Dintre acestea, 36 au acceptat să se legitimeze și au achitat pe loc suprataxa în valoare de 80 de lei, în timp ce opt persoane au fost sancționate contravențional cu sume de la 300 până la 500 de lei.

Mai mult, au fost identificate și persoane care nu purtau mască de protecție în mijloacele de transport în comun – cei nouă bucureșteni aflați în această situație au primit avertismente scrise și au primit măști de la controlori.

În cadrul acestui control au fost dați jos din mijloacele de transport cerșetorii, oamenii fără adăpost și persoanele care practicau comerțul ambulant. De persoanele fără adăpost s-au ocupat asistenții sociali ai DGASPC Sector 6, potrivit autorităților.

Condițiile din mijloacele de transport în comun au fost reclamate de „foarte mulți” cetățeni, spune Ciprian Ciucu

Potrivit primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, autoritățile au primit de la cetățeni foarte multe sesizări privind condițiile necorespunzătoare din mijloacele de transport din Capitală. Printre problemele care îi nemulțumesc cel mai mult pe călători se numără comerțul ilegal, dar și prezența oamenilor fără adăpost, care folosesc autobuzele și tramvaiele drept locuințe pe parcursul zilei din cauza temperaturilor scăzute.

„Nu le putem cere oamenilor să circule cu transprtul în comun și să renunțe la automobilul personal dacă nu asigurăm condițiile necesare pentru o călătorie civilizată și este minim ce putem face”, a precizat Ciprian Ciucu.

Protocolul de colaborare între DGPL Sector 6 și Societatea de Transport București a fost semnat în data de 12 ianuarie 2022 și va avea efect timp de un an, perioadă în care vor fi derulate periodic controale de acest fel.

Cookies