Ploaie de amenzi si permise reținute în acest weekend în București. Un șofer le-a cerut polițiștilor bani de taxi, după ce a rămas pieton

21 feb. 2022
402 Afișari
Ploaie de amenzi si permise reținute în acest weekend în București. Un șofer le-a cerut polițiștilor bani de taxi, după ce a rămas pieton
Ploaie de amenzi si permise reținute în acest weekend în București. Un șofer le-a cerut polițiștilor bani de taxi, după ce a rămas pieton | Sursă foto: Facebook-Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

În sâmbătă noapte polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere au desfășurat controale în mai multe zone din București. În urma acestor controale au fost aplicate aproape 40 de sancțiuni contravenționale. Unul din șoferii ce a fost lăsat fără permis, le-a cerut polițiștilor bani de taxi pentru a se duce acasă.

Razie pe străzile din București sâmbătă noapte

Controalele au fot făcute cu scopul de a prevenii producerea de accidente rutiere, de către șoferii aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Au fost aplicate 38 de amenzi, cu o valoare totală de peste 22.000 de lei. Polițiștii au constata șase infracțiuni la regimul circulației rutiere, astfel:

  • Două persoane au fost identificate conducând mașina pe drumurile publice sub influența alcoolului.
  • Două persoane au fost identificate conducând mașina pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive.
  • Două persoane au fost identificate conducând mașina pe drumurile publice deși avea permisul suspendat.

Au fost de asemenea reținute 16 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare pentru diferite deficiențe tehnice constatate de către polițiștii Brigăzii Rutiere.

Le-a cerut polițiștilor bani de taxi

Șoferul a fost oprit de polițiști, iar în urma controalelor s-a constata că acesta avea ITP-ul expirat din 23.08.2021. Polițiștii i-au suspendat bărbatului permisul pentru 90 de zile și i-au aplicat acestuia o sancțiune contravențională. După ce a primit dovada înlocuitoare a talonului, șoferul i-a cerut polițistului 30 de lei, ca să poată merge acasă cu taxiul, conform Digi24.

„Sunt conștient de ce am făcut, problema e că ar trebui să-mi dați niște bani să mă duc cu taxiul până acasă. Vreți? Doriți? Aveți să-mi dați și mie niște cash să mă duc până acasă? Îmi dați 30 de lei?”

Alți șoferi opriți de polițiști:

  • Un bărbat în vârsta de 53 de ani a fost oprit de polițiști pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei. În urma testării acestuia cu aparatul alcooltest s-a constata că avea o alcoolemie de 0,55 mg de alcool pur în aerul expirat.
  • O tânără de 22 de ani a fost testată de agenții de poliție după ce a fost implicată într-un accident de circulație, pe o strada din sectorul 5. În urma testării acesteia cu aparatul DrugTest s-a constata că aceasta era sub influența substanțelor psihoactive.
  • Un bărbat de 39 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 1, conducând deși avea permisul suspendat.

Acest gen de acțiuni sunt organizate de Brigada Rutieră București în încercarea de a reduce numărul accidentelor rutiere. De asemenea se dorește responsabilizarea șoferilor și menținerea siguranței pe drumurile publice din București.

Cookies