ȘTIRI

Ploaie de prăpăd în București. Traficul e dat peste cap

Update ora 17.30: În intervalul orar 05:00-15:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului a gestionat 155 de evenimente: 3 persoane rănite de căderea arborilor, 125 de arbori căzuți, 7 acumulări de apă, 6 străzi inundate, 8 panouri publicitare, 61 autoturisme avariate, 3 stâlpi de electricitate căzuți. Efectivele angrenate de ISU au numărat în total 494 pompieri. La momentul remiterii buletinului informativ, ora 17:30, echipajele de pompieri intervin în bulevardul Mircea Vodă, bulevardul George Coșbuc și strada Toma Ionescu pentru îndepărtarea copacilor prăbușiți pe carosabil sau autoturisme, informează ISU.

Update ora 15:00 – A căzut tencuiala unui balcon de la etajul al treilea al unui bloc de pe strada Maria Rosetti nr.26  din Sectorul 2. Nimeni nu a fost rănit. Proprietarul imobilului a fost amendat cu 1.000 de lei de către Poliţia Locală Sector 2 întrucât acesta avea obligaţia de a întreţine în stare bună faţada balconului apartamentului său.

Potrivit reprezentanților ISU București, în intervalul orar 5.00 – 15.00, au avut loc 155 de evenimente în Capitală, generate de ploile abundente și de vântul puternic: 9 elemente de acoperiș au fost desprinse, au căzut 125 de arbori, 8 panouri publicitare au fost doborâte de vânt, 6 cabluri electrice sunt căzute, s-au înregistrat 7 acumulări de apă, 6 străzi inundate, 61 autoturisme avariate, 3 stâlpi au căzut, iar 3 persoane au fost rănite. 

Update 14:00 – Un băiat de 17 ani a fost rănit de o creangă pe strada Cetatea de Baltă. El a fost transportat la Spitalul Universitar. Sunt suspiciuni de leziune la coloană. Este a treia victimă a condițiilor meteo.

42 de autoturisme au fost avariate de crengile căzute, în București, de luni până marți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome de Transport București, Constantin Tobescu, la ora 12,20 a fost reluată și circulația troleibuzelor pe Bulevardul Vasile Milea din Sectorul 6.

12:00 Un bărbat a fost rănit ușor de crengi căzute dintr-un copac, în zona 1 Mai.

La acest moment se intervine în 90 de zone inundate, a anunțat viceprimarul Capitalei, M. Nicolaescu, la România tv.

31 de mașini au fost avariate în urma căderilor de pomi și crengi, anunță ISU: În intervalul 5.00 – 11.00 au fost semnalate 74 evenimente: 3 elemente acoperis desprinse, 57 caderi arbori, 5 panouri publicitare cazute, 6 acumulari apa, 31 auto avariate, 5 strazi inundate, ora 11.30 – barbat ranit la nivel occcipital pe Bd 1 Mai, conștient.

11:00 Troleibuzele 71, 93, 96 au fost deviate pe Iuliu Maniu, de la intersecția cu Vasile Milea, până la Liceul Auto. Circulația tramvaielor s-a reluat.

Update 10:15 – Traficul troleibuzelor rămâne blocat pe Bd. Vasile Milea. Se lucrează la deblocare. Au fost blocate traseele următoarelor mijloace de transport,din cauza crengilor căzute – tramvaiele 1, 25, 8 și 11, troleibuzele 71,93 și 96. 

Update 09:45 – Și metrourile au fost blocate timp de 15 minute, în urma unui scurt-circuit produs în zona Berceni, spre stția IMGB, acolo unde trenurile ies la suprafață și au fost afectate de ploaie. Acum, traficul se desfășoară în condiții normale, susține directorul Metrorex, Aurel Radu.

Update 09:30 – Valorile de trafic sunt la maxim în București. Sunt aglomerări de apă pe Virtuții, Drumul dintre Tarlale, Barbu Văcărescu. Semafor stricat la Calea Moșilor cu Carol I, anunță Andrei Codău, purtător de cuvânt al Poliției Rutiere.

Upate: Au fost blocate traseele următoarelor mijloace de transport,din cauza crengilor căzute – tramvaiele 1, 25, 8 și 11, troleibuzele 71,93 și 96. Pe linia de tramvai Răzoare-Progresu au căzut crengi pe firele electrice, ca și în zona Vasile Milea. ADP a îndepărtat crengile, se circulă normal. În zona VAsile Milea s-au rupt firele electrice, anunță reprezentanții RATB.

Au apărut acumulări de apă în pasaje, la Băneasa, spre exemplu, unde nu există scurgere. Se intervine cu motopompe, Apa Nova suplimentând efectivele și deschizând canalul colector pentru evacuarea apei.

În zona Bucureștii Noi apa este de jumătate de metru. Apa Nova a trimis motopompe la fața locului.

ISU a avut 25 de intervenții în ultimele 24 de ore: 13 copaci căzuți, șapte autoturisme avariate, extragerea apei din subsoluri, străzi.

La intersecția dintre Bd. Vasile Milea și BD. Timișoara, un copac a căzut peste două mașini în deplasare. Nu au fost înregistrate victime. Pe șoseaua Pantelimon, un copac a căzut peste mai multe autoturisme.

O femeie a fost rănită în zona Casei Presei, unde o creangă a căzut peste ea

Copaci au fost smulși de vânt și au căzut peste opt mașini, care au fost avariate. Efectivele de pompieri sunt în teren și intervin. Un copac a fost prăbușit peste o casă.

Traficul este îngreunat de apă, pe majoritatea arterelor majore din Capitală. Pe Șoseaua București-Ploiești, zona Ciurel, Tineretului, Progresului, VAlea Oltului, iancu de hunedoara – traficul este îngreunat.

UPDATE. SITUAŢIA TRAFICULUI LA ORA 8:30. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (8.30), în judeţul Ilfov, traficul rutier este întrerupt pe DN Centura Bucureşti, între Glina şi Splaiul Unirii, din cauza unui accident în care au fost implicate un autotren şi un autoturism, iar o persoană a fost rănită. Circulaţia a fost deviată între kilometrii 24 şi 27, prin Bucureşti.

Tot pe DN Centura Bucureşti, între Măgurele şi Bragadiru, unde un camion se răsturnase, circulaţia a fost reluată.

De asemenea, pe DN1, în zona Otopeni, s-a acumulat apă pe benzile numărul unu, în ambele sensuri, iar circulaţia pe benzile doi şi trei este intensă.

Pe Bd. Lacul Tei un copac a căzut peste două mașini. Și pe Valea Oltului a căzut un copac pe mașini.

15 străzi au fost inundate. La ieșirea din București, pe Drumul între tarlalale, apa era de un metru. Apa Nova acționa cu pompe în teren. 

Se înregistrează următoarele semafoare defecte, în intersecțiile:

şos. Colentina – str. Teiul Doamnei;
şos. Colentina – str. Ziduri Moşi;
pod Grozăveşti;
bd. Carol I – Calea Moşilor.

Poliția rutieră recomandă bucureștenilor, ca, pe cât posibil, să circule cu transportul în comun, respectiv cu metroul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button