BAZAR

Plimbări gratuite cu vaporaşul pe Lacul Herăstrău, la începutul lunii iunie

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement va oferi, în perioada 1-5 iunie, plimbări gratuite cu vaporaşul pe Lacul Herăstrău. „Ne gândim în primul rând la copiii care vor fi dornici să vină în acest weekend în parc şi vor prefera să se plimbe cu vaporaşele pe lac. De asemenea, le oferim posibilitatea bucureştenilor ca, în zilele de Rusalii şi Ziua Mediului, să se relaxeze în mijlocul naturii”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Începând de vineri, de la ora 10.00, la Debarcaderul Central (intrarea Pavilion H) vor fi disponibile pentru bucureşteni navele Bucur, Băneasa, Otopeni, Dâmboviţa şi Aurora, cu o capacitate totală de 430 de locuri.

Totodată, se pot închiria bărci cu rame la preţul de 5 lei/oră sau hidrobiciclete cu 2 locuri, respectiv 15 lei/oră pentru hidrobiciclete cu 4 locuri. În prezent, sunt disponibile 36 de hidrobiciclete şi 50 de bărci cu rame, însă numărul acestora va fi suplimentat în săptămânile următoare.

Programul la Debarcaderul Central este zilnic, între orele 10.00- 20.00, iar bărcile cu rame şi hidrobicicletele se pot închiria în fiecare zi, în intervalul orar 10.00-19.00.

Disponibilă din 2011 pentru agrementul pe Lacul Herăstrău, nava Bucur are o capacitate de 50 locuri şi atinge o viteză de croazieră de 16 km/h. Ambarcaţiunea are şi două grupuri sanitare (unul special amenajat pentru persoanele cu mobilitate redusă) şi o instalaţie de climatizare care deserveşte salonul şi timoneria. De asemenea, nava Bucur este prevăzută cu o instalaţie audio video şi una de supraveghere video a navei. Propulsia catamaranului ambarcaţiunii este asigurată de doua motoare diesel, de tip inbord, cu linie de axe, cu puterea de minim 65 CP fiecare. Lungime acesteia este de 17,30 m, iar lăţimea de 5,60 m.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button