ȘTIRI

Plimbări GRATUITE cu barca pe râul Dâmbovița, între Podul Unirii și Biblioteca Națională

Centrul Rowmania va fi deschis în perioada iunie — octombrie de marți până duminică între orele 8,00-21,00. Evenimentul este organizat de Asociația Ivan Patzaichin Mila 23 și SupAcademy România împreună cu ARCUB, cu sprijinul Primăriei Capitalei.

Ivan Patzaichin, președintele asociației care îi poartă numele, a menționat că deocamdată activitățile recreative sunt gratuite, dar că se va impune o taxă.

„Pentru moment sunt la dispoziție patru, cinci canotci și zece, douăsprezece plăci, iar dacă va fi nevoie mai adăugăm”, a spus Patzaichin, care a menționat că scopul inițiativei este de a promova diverse zone protejate din țară, precum Delta Dunării, dar și turismul și mișcarea.

Potrivit acestuia, pe Dâmbovița vor fi amenajate cinci insule care reprezintă câte o localitate din Deltă. Designul insulelor a fost stabilit în urma unui concurs internațional organizat de asociație.

Instalațiile de amenajare urbană realizate sub forma unor insule plutitoare vor fi expuse vara aceasta pe luciul de apă dintre Biblioteca Națională și Podul Unirii. Denumită simbolic eco-arhipelag, zona va prinde un nou contur, devenind prima expoziție interactivă de ecoturism din țară.

Organizatorii speră ca puterea de sugestie a instalațiilor artistice să îi convingă pe bucureșteni și turiști că Delta Dunării este un simbol pentru România și un colț de natură care merită protejat și cunoscut îndeaproape.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button