Plicurile expediate la București, la Ambasada Ucrainei de pe Bd. Aviatorilor, conțineau fragmente de țesuturi organice, ce par a fi ochi de animale

07 dec. 2022
1601 afișări
Plicurile expediate la București, la Ambasada Ucrainei de pe Bd. Aviatorilor, conțineau fragmente de țesuturi organice, ce par a fi ochi de animale

Plicurile suspecte primite la ambasada Ucrainei din București conțineau fragmente de țesuturi organice, informează SRI. Instituția nu precizează oficial de ce natură sunt țesuturile organice, însă la alte ambasade ale Ucrainei au fost trimise inclusiv plicuri cu ochi de animale. Surse au declarat că la fel s-ar fi expediat și la București, însă este nevoie de analize de laborator.

Plicurile respective au ajuns marți la ambasada Ucrainei din București, iar primele verificări au arătat că plicurile nu conțin material exploziv.

„În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase. Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului. Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, a informat SRI.

Plicuri cu un asemenea conţinut au fost trimise la mai multe ambasade ucrainene de pe teritoriul Europei, cum ar fi ambasadele din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia.

Ministrul de Externe al Ucrainei Dmitro Kuleba a acuzat Rusia că duce o campanie de teroare și a spus că toate plicurile suspecte au fost trimise de la o singură adresa: sediul unui dealer Tesla din Germania.

Îți recomandăm și:

Cookies