Plicuri suspecte primite la Ambasada Ucrainei din București. Echipe pirotehnice fac verificări

06 dec. 2022
167 Afișari
Plicuri suspecte primite la Ambasada Ucrainei din București. Echipe pirotehnice fac verificări
Plicuri suspecte primite la Ambasada Ucrainei din București. Echipe pirotehnic fac verificări | Sursă foto: Antena 3 CNN

Ofițerii din cadrul Serviciului Român de Informații (SRI) au intervenit în această dimineață la Ambasada Ucrainei din București după ce a fost dată o alertă. Diplomații ucraineni au informat că au fost primite două plicuri suspecte, asemănătoare celui ce a explodat în Spania.

UPDATE ora 12:00: În urma verificărilor anchetatorii au descoperit că alerta cu bombă a fost una falsă. Plicurile au fost ridicate pentru a se efectua expertiza.

Plicuri suspecte primite la Ambasada Ucrainei din București

Astăzi, două plicuri suspecte au fost primite la Ambasada Ucrainei din București. Astfel că, diplomații au dat alarma iar la fața locului s-au prezentat atât polițiștii, cât și ofițeri din cadrul SRI.

Plicurile primite sunt similare celui ce a fost primit la Ambasada Ucrainei din Madrid care a explodat, rănind astfel un angajat al instituției.

Potrivit unor surse ale Antena 3 CNN, cele două plicuri au fost expediate din Germania.

La data de 6 decembrie 2022, în jurul orei 11.00, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 au fost sesizați cu privire la faptul că, la sediul unei ambasade din Sectorul 1, au fost primite două plicuri ce ar avea un conținut suspect.

La fața locului s-au deplasat polițiștii pentru asigurarea zonei, transmite Poliția.

Echipele pirotehnice efectuează verificări

Pe lângă polițiști, la fața locului s-au deplasat și echipe pirotehnice care fac acum verificări specifice pentru a determina dacă respectivele plicuri reprezintă un pericol sau nu.

Traficul în zona respectivă a fost restricționat de forțele de ordine.

În data de 30 noiembrie, un astfel de plic a fost trimis la Ambasada Ucrainei aflată în Madrid, Spania. În acea cauză, un reprezentat al instituției a fost rănit  în timp ce ridica respectiva scrisoare. Aceasta a suferit răni ușoare și a putut merge singur către spital, nefiind necesar transportarea sa cu o ambulanță.

Cookies