Pleci spre mare cu trenul din București? Atenție, vor mai fi întârzieri! Poate nu chiar atât de mari, promite CFR

30 iul. 2021
79 Afișari
Pleci spre mare cu trenul din București? Atenție, vor mai fi întârzieri! Poate nu chiar atât de mari, promite CFR
Pleci spre mare cu trenul din București? Atenție, vor mai fi întârzieri!

Dacă pleci spre mare cu trenul din București trebuie să știi că CFR promite că nu vor mai fi întârzieri atât de mari precum ieri, când traficul feroviar a fost perturbat pentru o bună perioadă de timp.

E vineri și probabil că te pregătești să pleci spre mare cu trenul din București. Ei, bine, ai totuși grijă. Față de ieri, când traficul a fost blocat spre mare și dinspre litoral spre Capitală, ca urmare a unui accident, astăzi se circulă, dar tot există restricții de viteză în zona incidentului.

CFR a anunțat că a fost reluată circulația cu locomotive electrice între stațiile Fetești și Bărăganu, iar întârzierile trenurilor s-au redus.

Astfel, pe firul I între stațiile Fetești – Bărăganu, toate trenurile de călători circulă doar cu locomotivele electrice, nemaifiind necesară o locomotivă Diesel.

Pleci spre mare cu trenul din București? Atenție, vor mai fi întârzieri!

Întârzierile în graficul de circulație pe Magistrala Bucuresti- Constanta s-au redus la 10 – 15 minute, potrivit CFR SA.

Mecanicul locomotivei a fost reținut

Polițiștii de la transporturi au dispus joi seara reținerea pentru 24 de ore a mecanicului locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu un alt tren în Fetești.

Din verificări a rezultat faptul că mecanicul nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație. Mai mult, în urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta va fi prezentat vineri Parchetului de pe lângă Judecatoria Fetești, pentru luarea de măsuri legale.

Ședință la Ministerul Transporturilor

Astăzi,la sediul Ministerului Transporturilor are loc o ședință la care participă toți operatorii feroviari. Ministrul Cătălin Drulă va cere Autorității de Supraveghere Feroviară să intensifice controalele pentru a se vedea în ce măsură se respectă siguranța feroviară.

Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul rămâne fără licență

Ministrul Transporturilor, Cătălin Druă, a afirmat, după accidentul de la Feteşti că operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul nu va mai putea funcţiona ca urmare a restricţionării certificatului de siguranţă.

Cookies