Plecați în Italia? TAROM anunță noi reguli de călătorie, obligatorii începând de AZI

29 dec. 2021
2224 Afișari
Plecați în Italia? TAROM anunță noi reguli de călătorie, obligatorii începând de AZI
Plecați în Italia? TAROM anunță noi reguli de călătorie, obligatorii începând de AZI

Schimbări importante pentru toți cei care călătoresc în Italia. Ce anume devine obligatoriu pentru toți oamenii: vizate sunt aeroporturile din peninsulă.

Plecați în Italia? TAROM anunță noi reguli de călătorie, obligatorii începând de AZI. Anunțul făcut de compania aeriană a fost făcut în ultima clipă.

TAROM anunță noi reguli de călătorie, obligatorii începând de AZI

Trebuie să știți că sunt schimbări majore pentru Italia. Începând de miercuri, 29 decembrie 2021, în toate aeroporturile din Italia este obligatorie purtarea măștii de protecție de tip FFP2.

Joi, în data de 23 decembrie 2021, autoritățile din peninsulă au aprobat un decret ce introduce noi reguli și restricții în țară. Una dintre cele mai importante măsuri se referă la obligativitatea de a purta masca de protecție de tip FFP2. Această mască este considerată ca fiind printre cele mai performante în ceea ce privește protecția împotriva coronavirusului.

Recomandăm și: Cum va fi vremea de Revelion. ANM a emis prognoza meteo pentru sfârșitul anului

Astfel, începând de miercuri, 29.12.2021, masca de tip FFP2 este OBLIGATORIE pe toate aeroporturile din Italia. Această obligativitate se traduce astfel: doar masca FFP2 este acceptată, iar celelalte tipuri de măști nu mai sunt permise.

„Dragi pasageri,
Vă informăm că începând de mâine, 29 decembrie 2021, pe toate aeroporturile din Italia va fi instituită măsură obligativității purtării (doar) a măștii tip FFP2 pentru toți pasagerii care sosesc în și/sau tranzitează acesta țară.
Vă mulțumim!”, anunță TAROM, marți seara, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, decretul aprobat de autoritățile din Italia prevede, în continuare, ca persoanele care se întorc din străinătate (pe lângă regulile deja în vigoare) să se testeze. Dacă testul covid-19 este pozitiv, persoana infectată trebuie să stea în carantină 10 zile. Oamenii care nu au cazare disponibilă, vor fi transferați la „Hotelurile Covid” pentru a sta în carantină.

Recomandăm și: Program STB în noaptea de Revelion. Ce linii de transport vor circula în București în „Noaptea dintre Ani”

Testarea antigenică este obligatorie și pentru cei care se întorc din statele Uniunii Europene și sunt vaccinați anti-covid. Persoanele care nu sunt vaccinate trebuie să stea în carantină cinci zile. Oamenii care vin din celelalte state trebuie să stea zece zile în carantină.

Nu vor exista evenimente organizate cu ocazia Anului Nou, nici măcar petreceri în piețele publice. Până pe data de 31 ianuarie 2022, atât discotecile, cât și cluburile vor fi închise.

Cookies