BAZAR

Playboy-ul Silviu Văduva, fost şef al Vămii Bucureşti, declarat bolnav

„Din câte am înţeles, domnul consilier Văduva (n.r. – Silviu Văduva) lipseşte motivat. Este în concediu medical pentru că se află internat în spital”, a precizat Mădălina Neacşu, preşedintele de şedinţă al Consiliului Local Sector 6.

Silviu Văduva nu a răspuns la telefon pentru a transmite un punct de vedere oficial pe această temă.

La sfârşitul lui martie, PDL-istul Silviu Văduva s-a retras pentru 30 de zile din Consiliul Local, la propunerea colegilor din opoziţie, care l-au acuzat de incompatibilitate cu statutul de funcţionar public cu funcţie de conducere.

Problema incompatibilităţii lui Văduva a fost ridicată de consilierul local PNL, Mihai Sorin Dina, care a atras atenţia că unele hotărâri de Consiliu Local Sector 6 ar putea fi ulterior anulate. „Trebuie să ştiu dacă avem hotărâri de consiliu local viciate, care să fi fost aprobate de dumnealui, pentru că funcţia de consilier local este incompatibilă cu o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice”, a motivat Mihai Sorin Dina, consilier local PNL în cadrul Consiliului Local Sector 6.

Şef la Vama Bucureşti pentru o zi

Silviu Văduva a fost detaşat din funcţia de consilier în cabinetul secretarului de stat in Ministerul Muncii în cea de director executiv al Direcţiei Municipiului Bucureşti pentru Accize şi Operaţiuni Vamale în data de 21 februarie 2011, pentru o perioadă de jumătate de an. Numirea acestuia în funcţie a fost făcută printr-un ordin al ANAF, semnat de preşedintele Sorin Blejnar, principalul motiv invocat fiind atragerea de fonduri europene pentru combaterea corupţiei. După numai o zi de la instalarea pe post, Văduva a fost schimbat din funcţia de şef al Vămii Bucureşti.

Silviu Văduva este cunoscut mai mult din presa de scandal pentru viaţa sa amoroasă. Pe lista cuceririlor sale figurează fostul prefect al Capitalei – Mioara Mantale şi Ramona Gabor – sora Monicăi Columbeanu.

Văduva a dat cu împrumut 1,65 milioane euro

Potrivit declaraţiei de avere, semnată pe data de 2 noiembrie 2010, Silviu Văduva a obţinut un salariu anual de 28.600 lei de la Ministerul Muncii, la care se adaugă 8.000 de lei din funcţia de consilier local şi 628 lei ca membru în Consiliul de Administraţie al RADET. Cu toate că susţine că nu deţine casă şi maşină, Văduva a acordat împrumuturi de 1,65 milioane euro din care 1,25 milioane euro la diverse persoane fizice, iar 400.000 euro la firma Urban Media Solutionspe care o deţine în proporţie de 50%. Conform documentului, Văduva trebuie să plătească în acest an un credit de 960.000 euro, luat în urmă cu trei ani. Pe lista proprietăţilor imobiliare, fostul şef al Vămii Bucureşti a bifat două terenuri intravilane în Capitală, unul în Mogoşoaia şi unul forestier în Argeş. La categoria bijuterii, Văduva a menţionat două ceasuri a căror valoare este estimată la 55.000 euro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button