Playboy a fost preluată integral de un fost angajat Burda. Revista GQ s-a închis

de:
15 ian. 2015
15 Afișari
Playboy a fost preluată integral de un fost angajat Burda. Revista GQ s-a închis

Echipa Playboy a fost preluată, integral, de un nou editor. Este vorba de Media Venture Capital, firmă administrată de Felician Scorobete, fost angajat al companiei Burda România. Redacția s-a mutat deja în aceeași clădire cu Burda., scrie paginademedia.ro.

Felician Scorobete, cel care a preluat licența Playboy, a lucrat la BurdaRomânia timp de 14 ani, între 2000 și 2014, având poziții de conducere editorială pe mai multe titluri, de-a lungul timpului.

Compania pe care o administrează – Media Venture Capital – a preluat de la Burda revistele Casa de vacanță și Bucătăria de azi anul trecut, după ce Burda a cumpărat Sanoma. Consiliul Concurenței a decis că Burda trebuie să vândă sau să renunțe la anumite titluri pentru a nu încălca legislația în domeniu.

Media Venture Capital a mai preluat și revista Chip, după ce fostul publisher (un editor din Brașov) a oprit revista la sfârșitul lui 2013.

Licența Playboy a fost deținută de Mediafax Group până în luna noiembrie, iar în luna decembrie publicaţia nu a apărut pe piață. Din această lună, va fi din nou la tarabe cu noul editor.

Playboy a apărut în România la începutul anilor 2000, fiind editată, la vremea respectivă, de MediaPro. Ulterior, revista a fost preluată de Attica Media, iar în toamna lui 2011 s-a întors la Adrian Sârbu.

Dacă Playboy își continuă apariția în România, un alt titlu – GQ – își încetează apariția. Licența pentru publicație a expirat la sfârșitul anului trecut și nu a mai fost prelungită, astfel că ultimul număr a fost cel apărut la începutul lunii decembrie. În urmă cu doi ani, GQ trecuse la o apariție trimestrială.

De asemenea, revista Știință&Tehnică a ieșit din portofoliul publicațiilor Adevărul Holding și va fi editată în mod independent.

Pe 14 ianuarie, întreaga echipă redacțională a revistei Știință&Tehnică și-a prezentat demisia în fața conducerii Adevărul Holding, companie deținută de omul de afaceri Cristian Burci și aflată în insolvență.

„Odată cu exitul din afacerile media a lui Dinu Patriciu, Știință&Tehnică a continuat să fie editată de Adevărul Holding, care a impus redacției reducerea costurilor de producție și restrângerea numărului de colaboratori”, se arată într-un comunicat al echipei editoriale, citat de Paginademedia.ro.

Revista Știință&Tehnică va fi editată în continuare de Science&Technology Press, o companie de publishing nou înființată care se va axa pe produse media (reviste, cărți, almanahuri) și multi-media (filme documentare, website-uri, DVD-uri interactive) de popularizare a științelor. Science&Technology Press este deținută, în proporții egale, de către redactorii Știință&Tehnică.

Următoarea ediție a revistei Știință&Tehnică va apărea pe piață pe 12 februarie, de Darwin Day (sărbătoare internațională care celebrează cercetările și opera științifică a lui Charles Darwin), însoțită fiind de cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” de Adrian Nicolae.

Mai mult pe Paginademedia.ro.

Cookies