Platini, Onţanu şi Mircea Sandu au jonglat pe noul teren de fotbal din Sectorul 2. FOTOGALERIE

de:
08 mai 2012
4 afișări
Platini, Onţanu şi Mircea Sandu au jonglat pe noul teren de fotbal din Sectorul 2. FOTOGALERIE

Cu o zi înainte de cel mai mare eveniment sportiv aşteptat pe tot bătrânul continent, finala UEFA Europa League, de pe Naţional Arena, primarul Sectorului 2 – Neculai Onţanu a inaugurat alături de şeful celui mai mare for sportiv european, Michel Platini, un nou complex sportiv, construit în cartierul Baicului.

Pe noul teren sintetic de fotbal, cei doi au schimbat câteva pase alături de preşedintele FRF, Mircea Sandu.

„De acest complex sportiv vor beneficia toţi elevii şcolilor 165, 64, dar şi celelalte unităţi şcolare din sector. Este o onoare să îl avem alături de noi pe cel mai mare reprezentant din lumea fotbalului”, a declarat primarul Neculai Onţanu care a adăugat că noul complex va purta numele „Michel Platini”.

La rândul său, Platini a ţinut să precizeze că apreciază efortul autorităţilor locale de a investi în susţinerea „sportului rege”, având în vedere faptul că el a început să joace fotbal pe stradă. „Vreau să felicit oraşul Bucureşti pentru că va organiza mâine finala Europa League pe un stadion extraordinar. Cred că fotbalul românesc chiar merita să aibă un semenea stadion. Trebuie să recunosc că cel vechi nu  mai era cazul să îl folosiţi. Poate de aici vor creşte viitorii jucători ai naţionalei României”, a menţionat preşedintele UEFA.

Atât Mircea Sandu, cât şi Michel Platini au primit din partea primarului Onţanu câte o medalie „Om între oameni” şi placheta Primăriei Sectorului 2.

La eveniment au participat mai multe personalităţi din lumea fotbalului, printre care şi Miodrag Belodedici şi Emil Săndoi, antrenorul echipei de tineret a României.

Noul complex sportiv este amenajat în Parcul “Râul Colentina” care beneficiază, de două săptămâni, de o suprafaţă amenajată de 8.317 mp din care: teren fotbal – 1.343 mp, spaţiu verde – 4.907 mp, alei – 799 mp, parcare – 622 mp, teren de joaca – 604 mp.

Terenul de fotbal este dotat cu porţi de fotbal, gradene pentru 48 persoane, instalaţie nocturnă.

Parcarea cuprinde 23 de locuri de parcare la care se adaugă alte trei locuri pentru persoanele cu dizabilităţi.

Spatiul de joacă pentru copii este amplasat în vecinătatea terenului de fotbal şi al zonei de fitness şi are o suprafaţă de 604 mp. Acesta este dotat cu bănci, aparate fitness, complex de joacă mare, animăluţe pe arcuri, groapă de nisip, leagane, măsuţe de joc, căţărătoare cu plasă şi trepte, socotitoare, complex de joacă mic, complex de joacă cu 2 tobogane, căsute în formă de ciupercă, coşuri de gunoi.

De asemenea, parcul este prevăzut cu un teren de tenis de masă unde sunt dispuse 6 mese de tenis de masă de exterior, grupate câte 3.

Pentru alimentarea cu energie electrica s-a optat pentru energie regenerabilă, stâlpii fiind dotaţi cu acumulatori şi panouri solare ce asigură maxim 10 ore de funcţionare.

Pentru amenajarea noului parc “Râul Colentina”, autorităţile locale au alocat de la bugetul local – 750.000 lei + TVA (930.000 lei), iar Federaţia Română de Fotbal suma de 100.000 euro.

Modernizarea cartierului Baicului a fost susţinută de Primăria Sectorului 2 cu mai multe proiecte cu fonduri europene:

Cookies