Platini dă speranţe: Bucureştiul, mai aproape de EURO 2020

de:
16 nov. 2012
0 Afișari
Platini dă speranţe: Bucureştiul, mai aproape de EURO 2020

„Trebuie să aşteptăm mai întâi Comitetul Executiv al UEFA din 6 decembrie. Dacă va fi majoritate, o decizie poate fi luată foarte repede. Am discutat despre această frumoasă idee ca preşedintele DFB (n.r. – Federaţia Germană de Fotbal), Wolfgang Niersbach, şi cu alţi preşedinţi. Sentimentul meu este că există o largă majoritate favorabilă acestui plan. Dar nu putem detalia nimic înaintea deciziei Comitetului Executiv”, a declarat Platini publicaţiei germane apărute vineri.
Marţi, preşedintele DFB a afirmat că subiectul acesta a fost discutat de biroul director al forului pe care îl conduce şi ideea de a avea meciuri din cadrul Euro-2020 disputate în Germania este „seducătoare”.
În cadrul interviului acordat, Platini a respins încă o dată planurile de reintroducere a locurilor în picioare pe stadioane şi apelarea la tehnologie pe linia porţii.
La 7 noiembrie, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat că a trimis o scrisoare de intenţie la UEFA pentru ca Bucureştiul să se numere printre oraşele ce vor găzdui meciuri de la Campionatul European din 2020, an în care se vor împlini 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei.
„Am avut o discuţie cu primarul general şi l-am anunţat că m-am adresat la UEFA pentru ca Bucureştiul să organizeze, împreună cu alte 12 oraşe, în 2020, când se aniversează 60 de ani de la prima competiţie europeană interţări. Azi am trimis scrisoarea la UEFA, dar asta înseamnă că va trebui să completăm un caiet de sarcini în care politicul este angrenat în sensul investiţiilor, telecomunicaţii, locuri de cazare, în dezvoltarea infrastructării stradale, aeorporturi, gări. Până în 2014-2015, când se vor decide oraşele respective, trebuie completat acest caiet de sarcini şi aici sunt angajamente ale statului român, ale Capitalei faţă de organizatori”, a spus Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al UEFA.
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a lansat, la 30 iunie 2012, ideea unui turneu final al Campionatului European organizat în 2020 în 12 sau 13 oraşe din toată Europa.
„De ce să nu fie un Campionat European în 2020 în toată Europa şi nu într-o singură ţară, în 12 sau 13 oraşe din toată Europa? Îmi surâde această idee”, a declarat atunci Platini.

Sursa: prosport.ro

Cookies