ARHIVA B365

Plăţi cu ajutorul telefonului, fără PIN, la o bancă din România

În plus, clienţii vor achita şi o taxă de acordare a serviciului ING Pay în cuantum de 95 lei.

„Serviciul are circa 200 de clienţi şi vrem să ajungem la 2.000 de utilizatori până la finele acestui an. Lansarea noului serviciu se înscrie în orientarea strategică a ING Bank către mediul digitial şi este în linie cu creşterea accelerată a adopţiei şi utilizării smartphone-urilor în România”, a declarat şeful Product Management ING Bank România, Ştefan Radu, citat de Mediafax.

Aplicaţia ING Pay poate fi descărcată de pe GooglePlay sau AppStore şi, pentru a deveni funcţională, mai este necesar un card micro-SD încorporat operat de VISA, care se ataşează la smartphone.

Utilizatorii serviciului pot alege să introducă PIN-ul doar pentru plăţi mai mari de 100 de lei, situaţie în care tranzacţia se finalizează tot contactless.

Aplicaţia permite şi folosirea codului PIN pentru toate tranzacţiile, indiferent de valoarea lor.

Plăţile contactless cu telefonul pot fi efectuate în ţară şi în străinătate, oriunde apare logo-ul VISA PayWave la casa de marcat (supermarket-uri, benzinării, restaurante, cinematografe, farmacii etc).

În România, potrivit datelor prezentate de ING Bank, există peste 3.800 de terminale POS care acceptă plăţi contactless.

„ING a emis deja 15.000 carduri contactless şi avem peste 100.000 de carduri în piaţă”, a spus Radu.

ING Pay este disponibil pentru terminalele (dotate cu conexiune la internet) iPhone 4, iPhone 4S, Samsung Galaxy S (I9000), Samsung Galaxy S Plus (I9001), Samsung Galaxy S II (I9100), Samsung Galaxy S II Plus (I9105), Samsung Galaxy S III (I9300), Samsung Galaxy S4 (I9505) şi Samsung Galaxy Note II (N7100).

„Terminalele Samsung şi iPhone au o penetrare de 69% în randul clienţilor ING”, a mai spus reprezentantul băncii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button