Platforma Sexul vs. Barza va ajunge în peste 2.000 de biblioteci publice din toată țara

de:
23 apr. 2013
0 Afișari
Platforma Sexul vs. Barza va ajunge în peste 2.000 de biblioteci publice din toată țara

Proiectul SEXUL vs BARZA, despre care B365.ro a relatat în premieră anul trecut, va ajunge in peste 2.000 de biblioteci publice din toata tara, prin intermediul Programului National Biblionet, care a reusit sa includa bibliotecile publice in strategia nationala privind sanatatea reproducerii.

Marti a avut loc lansarea oficială a proiectului. Cu aceasta ocazie, cei prezenti la lansare au dezbatut situatia actuala si politicile publice legate de predarea educatiei pentru sanatate, inclusiv a educatiei sexuale, in sistemul de invatamant din Romania.

Au avut sansa sa-si spuna parerea elevi, profesori, parinti, bibliotecari, specialisti in domeniu, precum si parlamentari care sustin aceasta initiativa.

In programa sistemului public de invatamant din Romania nu exista ore de educatie sexuala, in ciuda programelor dezvoltate de organzatiile neguvernamentale de profil, aprobate de guvernul Romaniei inca de acum zece ani, după cum subliniază Adriana Radu, inițiatoarea proiectului. Asta desi tara noastra are printre cele mai ridicate rate ale sarcinii la adolescente din Europa, cu peste 17.000 de nasteri la minore in 2011, din care 718 la fete intre 10 si 14 ani, conform datelor Eurostat. Mai mult,* 49% dintre femeile fertile din Romania declarau in 2012 ca nu au beneficiat de vreo forma de educatie sexuala, conform unui studiu al Institutului pentru Politici Publice.

In acest context, Adriana Radu, o tanara feminista si activista pentru dreptul la sanatatea reproducerii, a initiat proiectul SEXUL vs BARZA, prima platforma de educatie sexuala in format video pentru adolescenti din Romania. Mai multe despre platformă puteți citi aici.

Proiectul SEXUL vs BARZA este sprijinit de Asociatia FRONT, Fundatia Marie Stopes International Romani si agentia digitala Good Afternoon. Proiectul este si unul dintre castigatorii competitiei ReStart Romania.

Cookies