Plata parcării în București, monitorizată de noile mașini electrice, echipate cu camere de filmat. Ies în teren începând cu săptămâna viitoare

20 ian. 2023
2055 Afișari
Plata parcării în București, monitorizată de noile mașini electrice, echipate cu camere de filmat. Ies în teren începând cu săptămâna viitoare
Plata parcării în București, monitorizată de noile mașini electrice, echipate cu camere de filmat. Ies în teren începând cu săptămâna viitoare. Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

Se modernizează plata parcării din București. Începând de luni, 23 ianuarie, parcările din centrul Capitalei vor fi monitorizate de noile mașini electrice, echipate cu camere de filmat digital.

Dacă până acum, parcările erau monitorizate doar de angați, iată că CMPB (Compania Municipală Parking București) are la dispoziție noi instrumente. Plata parcării din București va fi monitorizată, începând de săptămâna viitoare, de noile mașini electrice, dotate cu camere de filmat, din flota companiei Parking.

Plata parcării în București, monitorizată de noile mașini electrice, echipate cu camere de filmat

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că, de pe data de 23 ianuarie, noile mașini ale companiei Parking vor verifica dacă șoferii au plătit parcarea în centrul Capitalei.

Am digitalizat serviciul de Parking. Primele maşini full electrice, cu camere de filmat digitale, au venit în municipiul Bucureşti. Aceste maşini vor ieşi în stradă începând de săptămâna viitoare să vadă dacă aţi plătit parcarea, a anunțat Viceprimarul pe Facebook.

Câte mașini electrice au fost achiziționate

Compania Municipală Parking a anunțat în octombrie 2022 două licitații pentru achiziția de parcometre: autoutilitare și autoturisme. Valoarea totală a autoturismelor ar fi fost estimată în jur de 3 milioane de lei.

18 mașini cu motor electric au fost achiziționate, toate având un sistem de monitorizare pe bord. Mașinile electrice vor patrula în parcările din zona centrală a Bucureștiului și vor transmite informații în timp real.

Așa cum am promis, digitalizăm serviciul de parking, afirmă Viceprimarul Bujduveanu.

Alte achiziții ale companiei Parking

Tot anul trecut, Stelian Bujduveanu îi anunța pe bucureșteni că au început investițiile pentru modernizarea serviciului de parcare din Capitală. Programul prevedea monitorizarea video a locurilor de parcare, dar și echiparea mașinilor cu sisteme de monitorizare video.

De asemenea, parcometrele Companiei Parking vor fi dotate cu ecran tactil HD și platformă Software configurabilă. Aceste dotări vor face posibilă plata prin:

  • Card bancar
  • Telefon
  • SmartWatch
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Cod QR

Viceprimarul Capitalei mai spune că va exista posibilitatea de plată digitală, prin SMS, aplicație sau abonamente.

Interacțiunea dintre șoferi și angajații Companiei Municipale Parking va fi eliminată din parcările publice. Se vor monta bariere care vor avea sisteme de plată digitală și sisteme de supraveghere video.

Cookies