BAZAR

Plastic People of the Universe, în premieră în România, MIERCURI, 24 septembrie. INTRARE GRATUITĂ

Festival SOUNDCZECH: The Plastic People of the Universe (PPU) este principalul reprezentant al culturii underground din Praga (1968-1989). Muzica lor a fost influentata de The Velvet Underground si Frank Zappa.

Festival SOUNDCZECH: Aceasta legendara trupa avangardista sfida adesea regimul comunist si din cauza nonconformismului lor, membrii trupei au avut probleme, fiind in repetate randuri arestati, informează Agerpres.

Festival SOUNDCZECH: Nenumaratele retineri si urmariri penale i-au determinat pe Vaclav Havel si pe alti reprezentanti ai culturii pragheze sa scrie, in semn de protest, Carta 77. La sugestia presedintelui Havel, s-au reunit in 1977, cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la Carta 77, si au sustinut concerte cu regularitate de atunci.

Festival SOUNDCZECH: ‘Prin invitarea grupului The Plastic People of the Universe ne dorim sa marcam cea de-a 25a aniversare a evenimentelor din 1989, perioada marcanta atat pentru istoria Romaniei, cat si a celei din Republica Ceha. Putem doar sa ne inchipuim cum ar fi decurs lucrurile fara cei de la The Plastic People,’ a spus Rene Kubasek, director al Centrului Ceh din Bucuresti.

Mai multe detalii despre Festivalul SOUNDCZECH se pot găsi pe site-ul Centrului Ceh.

Festival SOUNDCZECH: Trupa va concerta in Bucuresti in cadrul festivalului SOUNDCZECH, organizat anual in Romania de catre Centrul Ceh, cu sprijinul Staropramen. Intrarea la toate evenimentele din cadrul SOUNDCZECH este gratuita.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button