ARHIVA B365

Planurile parlamentarilor: Centru spa, cu sauna și piscină, în Palatul Parlamentului

Bazinul şi camerele pentru saună au fost construite, în 2003, odată cu renovarea corpurilor de clădire în care se află Senatul. Iar secretarul susţine că ar mai fi nevoie de o ,,minimă” investiţie pentru ca centrul de relaxare să fie numai bun de folosit, scrie digi24.ro.

Ar fi nevoie de aproximativ 200.000 de euro pentru renovarea bazinului şi a saunei de la Senat, susţine liberalul Dan Mihalache. Există un singur obstacol în calea proiectului – gura lumii şi a presei.

„Sunt două opţiuni. Ori o lăsăm să se degradeze în continuare, dând satisfacţie populismului, ca să nu citim pe micile dumneavoastră ecrane că se face saună şi bazin de înot pentru parlamentari! Ori ne asumăm acest risc de a merge împotriva valului de populism şi o terminăm şi-o dăm în folosinţă”, spune Dan Mihalache.

Bazinul din subsolul Palatului Parlametului este subiect tabu de ani de zile. Uşile au fost ferecate la scurt timp după amenajarea spaţiului şi aşa au rămas.

Presa a făcut un singur tur al subsolului în 2006, iar jurnaliştii au scris atunci că bazinul era deja placat cu gresie verde, iar tavanul este albastru.

Pe de altă parte, în Senat va funcționa un magazin de suveniruri. O licitație a fost declanșată acum două zile.

„Breloc, cană inscripţionată cu Casa Poporului. Sunt lucruri care rămân celor care trec prin acest loc”, explică Dan Mihalache.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button