Planurile lui Turcescu la Primărie: „Afară cu taximetriştii din Ilfov, afară cu piraţii din trasee”

de:
18 mai 2016
1 afișări
Planurile lui Turcescu la Primărie:

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. „Daţi-mi voie să vă spun lucrul acesta pentru că fac o declaraţie în premieră acum şi e legată de cea mai mare problemă a Bucureştiului, daţi-mi numai un minut, promit nu mai mult de atât. Este vorba de ceea ce se întâmplă cu traficul şi aici vreau să spun cu fermitate un lucru. Afară cu taximetriştii din Ilfov. Liber la licenţele de obţinere a taxiurilor...”, a declarat Robert Turcescu, într-un interviu pentru Gândul.

…atenţie, liber la licenţe, dar numai după ce oamenii care solicită o astfel de licenţă vor trece cu adevărat de testele care să arate că maşina este în bună stare şi că pasagerii pot circula în siguranţă pe străzile Bucureştiului. Atenţie însă, cei care au licenţă pe Ilfov, nu vor rămâne fără locuri de muncă, îi invit în momentul în care voi fi Primarul General al Capitalei să se licenţieze în Bucureşti, iar în felul acesta scăpăm şi de beleaua aceasta teribilă, existentă de câţiva ani, în care băieţii deştepţi au venit cu licenţe, ăştia din Ilfov, cei de la Capitală au spus n-aveţi voie să intraţi pe teritoriul Capitalei. Ilfovul nu plăteşte nimic către bugetul Capitalei…Afară cu cei din Ilfov, afară cu piraţii din trasee şi …licenţiere. (…)

Repet, asta am şi spus, piaţa va regla, dar atenţie, ştiţi de ce apelează oamenii astăzi la variante precum Uber, pentru că eu şi dumneavoastră, dacă vreţi să merge la o nuntă şi ne îmbrăcăm frumos şi mergem şi cu doamna noastră să spunem, într-un costum alb, de multe ori, iertată-mi fie expresia, ţi-e silă, scârbă şi groază să te urci într-un taximetru care funcţionează, licenţiat fiind în Bucureşti, arată groaznic”, a adăugat Turcescu.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. În ceea ce priveşte traficul de coşmar din Capitală, Turcescu a spus  că sunt variante de rezolvare: „Nu trebuie să facem minuni. E o minciună că mai multă infrastructură, străzi mai mari, lărgite, sigur ele contribuie la un moment dat la eliberarea traficului, dar tot ceea ce înseamnă mobilitate urbană în general arată un lucru foarte clar: cu cât mai multă infrastructură, cu atât mai mult trafic.

După patru ani de mandat Turcescu, bucureştenii vor avea mijloace de transport în comun la standarde europene, în care vom avea o nouă hartă a transportului public, vom avea o cartelă unică de călătorie metrou – RATB, vom avea nişte maşini, nu cum arată, iertaţi-mi expresia, hârburile care circulă astăzi pe mijloacele de transport în comun. E nevoie de investiţie în zona asta.

Iar un oraş care are un transport în comun civilizat, într-adevăr, ăla este un barometru al standardului de civilizaţie în întregul oraş. Nu trebuie făcute minuni. Eu nu vreau să promit autostrăzi suspendate. Vreau să spun asta. Bucureştiul are şi planuri, are şi proiecte în derulare, are şi proiecte foarte bune.”

 

 

Cookies