Planurile lui Oprescu: De pe autostrada suspendată, la Jocurile Olimpice din 2020

de:
13 dec. 2010
0 Afișari
Planurile lui Oprescu: De pe autostrada suspendată, la Jocurile Olimpice din 2020

Finalizarea Stadionului Naţional „Lia Mnaoliu” şi găzduirea finalei Europe League din 2012 i-au dat primarului general Sorin Oprescu noi idei. Edilul-şef propune acum ca Bucureştiul să găzduiască Jocurile Olimpice de vară din 2020.

„E un demers profund pe care l-am făcut. M-am gândit foarte bine. Nu e născut peste noapte, am discutat cu care am putut să discut, cu toţi implicaţi în organizarea de jocuri olimpice, participanţi români, străini, care au trecut prin 5-6 olimpiade. Poate fi un proiect de unitate naţională, de ieşit din nenorocita asta de criză”, a declarat Sorin Oprescu, duminică, la Realitatea TV.

Edilul susţine că Bucureştiul concurează la acest capitol cu ţări ca Dubai, Mexic sau Canada, însă are şanse reale pentru că „avem poziţie geopolitică, suntem la intersecţie de drumuri şi facem legătura între Europa şi Orientul mijlociu, avem toate posibilităţile de dezvoltare”. Și chiar dacă vor fi cheltuiţi foarte mulţi bani pentru organizarea evenimentului, Capitala va avea de câştigat şi mai mult la final, spune primarul general.

„În 2008, China a socotit că patru miliarde de euro sunt suficienţi. Cheltuielile s-au cifrat la 70 de miliarde, dar câştigul pentru ei a fost 103 miliarde de euro. (…) Fondurile vin din mai multe direcţii, e clar că administraţia centrală şi locală trebuie să pună nişte bani pe masă, dar pe lângă asta o treime din organizatori sunt oameni de afaceri care văd aceste oportunităţi”, a spus Oprescu.

Edilul spune că a făcut şi un sondaj de opinie printre bucureşteni pentru această propunere, iar 85% din cetăţeni au fost de acord ca Bucureştiul să găzduiască Jocurile olimpice de vară din 2020.

Propunerea edilului a fost pusă deja pe hârtie şi formulată sub forma unui proiect de hotărâre ce urmează a fi votat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din această săptămână.

Cookies