Planurile lui Clotilde Armand, răsturnate de PSD și PNL în Consiliul Local: voucherul anticriză acordat în Sectorul 1, votat cu modificări substanțiale

25 nov. 2022
285 Afișari
Planurile lui Clotilde Armand, răsturnate de PSD și PNL în Consiliul Local: voucherul anticriză acordat în Sectorul 1, votat cu modificări substanțiale
FOTO: Agerpres

Locuitorii din Sectorul 1 vor primi, în cele din urmă, la cerere, un voucher anticriză energetică cu o valoare cuprinsă între 1.000-3.000 de lei/gospodărie, în funcție de veniturile pe familie. Proiectul inițiat de primarul Clotilde Armand a fost modificat substanțial de către consilierii PNL și PSD, vineri, în ședința de Consiliul Local convocată de aceștia.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, locuitorii din Sectorul 1 care vor solicita sprijin vor primi 3.000 de lei/ locuință (dacă membrii familiei au cel mult salariul minim net pe economie), 2.000 de lei/ locuință (dacă membrii familiei au cel mult salariul mediu net pe economie) și 1.000 de lei pentru celelalte gospodării.

În forma propusă de primarul Clotilde Armand, în proiect erau prevăzute tichete anticriză energetică de câte 1.000 de lei pentru fiecare cetăţean din Sectorul 1 cu vârsta peste 18 ani, indiferent de venit.

„Proiectul privind tichetele anticriză a trecut de votul Consiliului Local al Sectorului 1 cu 25 voturi pentru şi o abţinere. PNL&PSD au adus modificări prin amendamente.

Amintesc că tot ei au spus într-o conferinţă de presă comună susţinută azi dimineaţă că acest proiect este mită electorală. Acum au votat pentru aşa-zisa mită.

Iată ipocrizia uselistă în forma ei deplină, iată cum s-au făcut de râs singuri”, a scris după vot Clotilde Armand, pe Facebook.

Proiectul lui Clotilde Armand de 1.000 de lei fiecărui cetățean, considerat de PNL și PSD mită electorală

PNL și PSD au amendat astfel proiectul primarului USR pe care îl considerau mită electorală pentru cetățenii din Sectorul 1. Liderii filialelor PNL și PSD Sector 1, Sebastian Burduja și Florin Manole, au susținut vineri dimineața, înainte de ședința de consiliul, o declarație comună în care au acuzat-o pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că încearcă să-i mituiască pe locuitorii Sectorului 1.

”Inițiativa primarului Clotilde Armand privitoare la tichete anticriză energetică este pur electorală. Sunt tichete pro mită electorală pentru că vizează numărul de persoane peste 18 ani, fiecare votant al Sectorului 1 primind suma de 1000 de lei. Astăzi cu partenerii noștri de la PSD, PNL Sector 1 va prezenta un proiect corect, echitabil, transparent și care vizează nevoile oamenilor și nu nevoia de a obține voturile lor.”, a afirmat Sebastian Burduja (PNL).

”Nu am vrut să pedepsim pe nimeni. Toată lumea să beneficieze, însă cu aceste diferențe pe care le considerăm normale și de înțeles. Ce propunem noi este un proiect axat pe gospodării care să țină cont de diferenele de nevoi, nu poți da aceeași sumă pentru cineva care are un job bine plătit și stă în Primăverii și altcineva care muncește onest pentru un salaiu mai mic și locuiește în Chitila.”, a declarat Florin Manole, lideul PSD Sector 1.

Îți mai propunem și:

Cookies