Planurile IKEA în Bucureşti: Vrea să construiască 10.000 de locuinţe în nordul Capitalei

de:
17 feb. 2016
1 Afișari
Planurile IKEA în Bucureşti: Vrea să construiască 10.000 de locuinţe în nordul Capitalei

Ikea are în plan construcţia celui mai mare proiect imobiliar în partea de nord a Capitalei: 10.000 de apar­tamente, case şi vile, dar şi spaţii de bi­rouri, pe terenul de 48 de hectare achizi­ţionat la începutul acestui an, potrivit unor surse apropiate companiei, citate de zf.ro.

„Pe terenul din sectorul 1 avem în vedere dez­vol­tarea unui proiect mixt, predominant rezi­denţial. Dat fiind că în perioada care urmează vom începe să lucrăm la planificarea urbană, este pre­ma­tur să ne pronunţăm asupra mai multor detalii. Abordarea Vastint este bazată pe dezvoltarea de so­luţii pe termen lung, dorinţa noastră fiind să cre­ăm o comunitate într-un proiect echilibrat, durabil şi confortabil, bine integrat în zonă”, a spus Cornelia Marcu, marketing manager în cadrul Vastint România. 

În cadrul viitorului proiect, grupul suedez are în plan o suprafaţă construită cumulată de un milion de metri pătraţi. Cu un preţ mediu de piaţă de 1.000 de euro metrul pătrat construit, Ikea va construi un proiect de peste un miliard de euro în sectorul 1 al Capitalei.

Proiectul va fi unul de referinţă pentru piaţa imobiliară locală şi va fi cel mai mare proiect rezidenţial din România. Este un proiect care va avea peste 1 milion de metri pătraţi construiţi, dar care va fi dezvoltat pe o perioadă mai lungă de timp, de până la 10 ani, spun sursele citate.

Cookies