Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5 a fost anulat definitiv de instanță

12 iul. 2022
1816 Afișari
Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5 a fost anulat definitiv de instanță
FOTO: Agerpres: Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, sustine o declaratie de presa, la sediul DNA/ aprilie 2021

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 5 a fost anulat definitiv, prin decizia Curții de Apel București, a anunțat primarul general Nicușor Dan. Decizia a fost pronunțată luni, 11 iulie.

Edilul Bucureștiului spune că decizia justiției de anulare a PUZ-ului S5 confirmă că urbanismul ultimilor ani a însemnat, în toate sectoarele Capitalei, o dezvoltare haotică și ilegală.

„Ieri, în aceeași zi în care aduceam la cunoștința bucureștenilor faptul că instanța a suspendat lucrările la două construcții ilegale din centrul Capitalei, (edificarea unor blocuri pe spațiul verde, în jurul unui palat vechi de 110 ani și demolarea ilegală a unor clădiri vechi), Curtea de Apel București a anulat, printr-o decizie definitivă, și PUZ sector 5.

Se confirmă, dacă mai era necesar, că urbanismul ultimilor ani a însemnat, în toate sectoarele Capitalei, o dezvoltare haotică și ilegală”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Primarul general mai afirmă că „aceste Planuri Urbanistice Zonale, extrem de nocive pentru București, au permis distrugerea spațiilor verzi, supraaglomerarea traficului care a dus la creșterea poluării și au destabilizat piața de investiții”.

În prezent, din aceste cinci PUZ-uri de sector, trei sunt anulate definitiv (PUZ-urile sectoarelor 3,5 și 6), iar celelalte două sunt suspendate (PUZ sector 2 și 4), mai spune primarul general.

PUZ-ul Sectorului 5 era suspendat de instanță din februarie 2022, alături de cele de la sectoarele 2 și 4, litigiul fiind demarat de Asociația Ecopolis. Dacă nu ar fi fost suspendate sau anulate, PUZ-urile produceau efecte, iar sute de hectare de spațiu verde puteau fi distruse și se puteau construi blocuri între case.

Îți recomandăm și:

Cookies