Planul Urbanistic General al Capitalei, prelungit până în 2018

de:
15 dec. 2015
0 Afișari
Planul Urbanistic General al Capitalei, prelungit până în 2018

PUG-ul, „legea” care reglementeaza regulile urbanistice in Capitala, a expirat pe 21 decembrie 2010 si a fost prelungit cu cate un an, in 2010 si 2011, apoi cu 3 ani in 2012. Documentatia ar fi expirat peste sase zile, pe 21 decembrie.

In cazul in care alesii locali nu ar fi adoptat aceasta hotarare, dupa expirarea PUG-ului primariile din Bucuresti nu ar mai fi putut emite nicio autorizatie de construire, blocand astfel toate investitiile, dupa cum a transmis saptamana trecuta primarul interimar Razvan Sava.

„Fara un Plan Urbanistic General, nu se mai puteau elibera documentatii de autorizare pe teritoriul Municipiului Bucuresti, situatie care ar fi dus la un blocaj general al investitiilor in infrastructura orasului, al investitiilor imobiliare, la un climat de nesiguranta investitionala in Capitala Romaniei”, anunţă Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă.

Primarul General, Razvan Sava, declarase anterior ca „pentru a nu pune Capitala in pericolul unui climat de nesiguranta investitionala este nevoie de o decizie responsabila fata de bucuresteni: aprobarea in regim de urgenta a unei hotarari de prelungire a Planului Urbanistic General”.

Edilul sef anuntase ca va cere adoptarea acestei hotarari, in beneficiul orasului: „Riscul de a bloca investitiile pentru modernizare de strazi, retele de apa si canalizare sau de distributie a agentului termic, cai de rulare ale tramvaielor, extinderea metroului si, nu in ultimul rand, de a bloca investitiile bucurestenilor in proiecte imobiliare private reprezinta, pentru orice om responsabil, o situatie exceptionala”.

„Fac un apel către Consiliul General al Municipiului București la responsabilitate și respect față de bucureșteni. Lipsa de preocupare a celor două administrații succesive ale Capitalei față de problema Planului Urbanistic General nu le aparține. Era de datoria primarilor generali în funcție să rezolve această problemă. Acum, pentru a nu pune Capitala în pericolul unui climat de nesiguranță investițională este nevoie de o decizie responsabilă față de bucureșteni: aprobarea în regim de urgență a unei hotărâri de prelungire a Planului Urbanistic General”, a declarat primarul general Răzvan Sava.

Totodata, Razvan Sava a explicat ca PUG trebuie sa fie o preocupare strategica permanenta, care are nevoie de actualizari continue in functie de realitatile efective din teren si obiectivele politicilor publice locale.

Cookies