Planul Integrat privind Calitatea Aerului anulat de Tribunalul București

19 nov. 2020
38 Afișari
Planul Integrat privind Calitatea Aerului anulat de Tribunalul București

Tribunalul București a dispus anularea hotărârii prin care Consiliul General al Municipiului București a adoptat în 2018 Planul Integrat privind Calitatea Aerului (PICA).

Decizia Tribunalului București poate fi atacată cu recurs.

Cerințele legale nu sunt respectate

Astfel, potrivit unui comunicat al ONG-urilor care au atacat actul administrativ, măsurile propuse în PICA nu respectă cerințele legale de a fi cuantificabile și eficiente în soluționarea problemelor specifice.

România, sancționată de Comisia Europeană

România a fost sancționată de Comisia Europeană pentru nerespectarea măsurilor privind protecția mediului în București, potrivit G4Media.

În același timp, elaborarea Planului Integrat privind Calitatea Aerului (PICA) este o condiție esențială pentru respectarea legislației europene de mediu.

Zonele cele mai poluate din București

Reamintim faptul că zona cu cel mai poluat aer din București este cea centrală: Piața Universității și împrejurimile sale, potrivit datelor furnizate de Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului.

Zona Crângași (Lacul Morii), se confruntă cu același grad de poluare.

Un nivel mediu de poluare se află  în zona Bucur Obor (Bulevardul Ferdinand).

Potrivit ultimelor date furnizate de Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, zonele cel mai puțin poluate din Capitală sunt: Titan, Berceni și Drumul Taberei.

Pentru a se putea stabili zonele cele mai poluate, se calculează concentrațiile înregistrate pentru fiecare dintre următorii poluanți monitorizați: dioxid de sulf (SO2), dioxid de azot (NO2), Ozon (O3), monoxid de carbon (CO) și particule în suspensie (PM10)

„Din păcate, dacă o să analizaţi clasamentul marilor capitale ale UE, Bucureştiul este printre puţinele capitale sau poate singura unde încă există încălzire rezidenţială cu lemne de foc, exact aşa cum se întâmpla la 1700. În acelaşi fel se încălzesc o parte din locuitorii municipiului Bucureşti şi din zonele limitrofe, pentru că atunci când este poluare în Bucureşti ea nu vine doar din municipiu, ci avem o aglomerare urbană”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului.

Cookies