Planul guvernanților pentru LACUL SNAGOV. Ce vor să INTERZICĂ în această zonă

de:
19 mai 2016
1 Afișari
Planul guvernanților pentru LACUL SNAGOV. Ce vor să INTERZICĂ în această zonă

Planul guvernanților este acum să găsească și demoleze construcțiile ilegale, să intre în clădiri și să demonteze țevile prin care apele sunt deversate în lac, să interzică utilizarea piscinelor neracordate la rețeaua de canalizare și să limiteze traseul de circulație pentru toate ambarcațiunile, cu sau fără motor, dar și să interzică skyjet-ul și flyboard-ul și să reducă înălțimea valurilor produse de ambarcațiuni, scrie profit.ro.

Un document redactat la nivelul Guvernului relevă că aria naturală protejată Lacul Snagov este afectată de ambarcațiunile motorizate, care stârnesc sedimentele, poluează cu substanțe chimice și infestează lacul cu specii invazive de floră și faună, prin transfer de la un mediu acvatic la altul. Soluția gândită la nivelul Guvernului este de restricționare a navigației pe două tipuri de culoare, respectiv un culoar de navigație pentru ambarcațiuni fără motor termic, care să țină circulația la o distanță de 25-50 de metri de mal, și un culoar de navigație pentru ambarcațiuni motorizate, care să limiteze circulația doar pe centrul lacului, la o distanță de cel puțin 50 de metri de mal.

Simultan, viteza de deplasare a ambarcațiunilor va fi limitată la maximum 20 km/oră. Între locuința riveranilor și culoarele navigabile, viteza de deplasare va fi limitată la 5 km/oră. Vor fi interzise și circulația pe lac a mai mult de două ambarcațiuni motorizate, desfășurată simultan și în același sens, la o distanță mai mică de 250 de metri între acestea., parcurgerea repetată, de mai mult de 4 ori/oră, de către aceeași ambarcațiune motorizată, a uneia sau mai multor zone din aria protejată, precum și staționarea cu o durată mai mare de 15 minute, în alte locuri decât cele menționate într-un permis special eliberat în acest sens.

Nu vor mai fi acceptate nici focurile de artificii și discotecile ad-hoc în perimetrul ariei protejate. Picnicuri, petreceri, evenimente sportive vor fi obligatoriu autorizate în prealabil.

Deversarea apelor uzate menajere este o altă problemă identificată, principalele surse de poluare indicate în documentul guvernamental fiind Unitatea Militară 0490 a Ministerului de Interne, Complexul Național Sportiv Snagov al Ministerului Tineretului și Sportului, Palatul Snagov al RA-APPS, folosit atât pentru acțiuni de protocol ale autorităților, cât și pentru nunți și botezuri, Castel Film, casă de producție de filme, Complexul Olimpic Sydney 2000, o bază sportivă construită în satul Izvorani, S.N.R.- stația Tâncăbești, o stație de emisie a Societății Naționale de Radiocomunicații, și Vila 23, un hotel ridicat în Snagov.

Cookies