Planul de zbor al elicopterului SMURD, prăbușit în lacul Siutghiol

de:
15 dec. 2014
2 Afișari
Planul de zbor al elicopterului SMURD, prăbușit în lacul Siutghiol

În data de 15.12.2014 ora 16.07 LT elicopterul SMURD 348 a decolat de la Constanța spre Tuzla urmând procedurile de management a traficului aerian. La Constanța, elicopterul se afla pentru a alimenta. La bordul elicopterului se aflau patru persoane, doi piloți și doi paramedici.

Citește și ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT ÎN LACUL SIUTGHIOL. DOCTORIȚA A FOST RESUSCITATĂ 

La ora 16.16 elicopterul s-a prăbușit în lacul Siutghiol în Mamaia la aproximativ 500 m de mal. La ora 16.17 conform Hotărârii de Guvern 741/2008 a fost declanșată procedura de căutare și salvare, în urma apelului telefonic la 112 făcut de localnici. Bilanțul anunțat era de un supraviețuitor și trei persoane dispărute, epava scufundată.

Ultima convorbire cu pilotul SMURD a avut loc la decolare când s-a luat legătura cu turnul de control de la Aeroportul Kogălniceanu. Potrivit procedurilor în cazul zborurilor sub 3000 de metri, următorul apel de raportare urma să fie făcut la ora 16.20 din localitatea Agigea.

ROMATSA precizează că la momentul decolării, condițiile meteo erau bune, vizibilitatea de peste 6 km, iar elicopterul SMURD efectua un zbor cu vizibilitatea solului, ceea ce înseamnă că zbura sub 3000 metri altitudine. Raportarea la Turnul de control se face la un punct dat.

Conform atribuțiilor care îi revin, ROMATSA a asigurat asistență specializată de la momentul depunerii planului de zbor pentru elicopterul EC 135 SMURD -348 și până la decolare.

Sursa: Digi24

Cookies