Plante cultivate pe acoperişul unui centru social din Sectorul 6 al Capitalei

de:
11 dec. 2015
0 Afișari
Plante cultivate pe acoperişul unui centru social din Sectorul 6 al Capitalei

Venit în întâmpinarea părinţilor, pentru a-şi putea continua actvitatea, dar şi a celor mici pentru a-şi face noi prieteni, dar şi pentru acumularea de noi achiziţii în vederea unei dezvoltări armonioase, Centrul Social Multifuncţional Harap-Alb, situat în carierul Militari, oferă o gamă variată de servicii.
„Activităţile desfăşurate în cadrul centrului oferă copiilor posibilitatea de a-şi însuşi deprinderi de viaţă specifice vârstei, dar şi stimularea capacităţilor cognitive şi emoţionale, în scopul dezvoltării lor. O noutate menită să atragă atenţia micuţilor asupra minunilor naturii o reprezintă un terrarium modern, instalat pe acoperişul centrului, unde zilnic micii vizitatori pot îngriji plantele, dornici să se destindă şi să înveţe lucruri noi”, a declarat primarul Rareş Mănescu
În cadrul Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb există şi un serviciu de tip call center accesibil la numărul de telefon gratuit 0800.824.453, care funcţionează în intervalul orar 08.00 – 16.00 şi oferă consiliere psihologică la nivelul Capitalei tuturor persoanelor care au nevoie de îndrumare şi suport emoţional, făcând posibile intervenţii rapide în cazul unor situaţii urgente. Persoanelor care apelează li se oferă posibilitatea unei programări la cabinetul de consiliere psihologică ce funcţionează în cadrul centrului.

Abordarea multidisciplinară şi oferirea unui pachet de servicii individualizat pentru cei aflaţi în nevoie s-au dovedit instrumente eficiente de abordare a cazurilor sociale din comunitate. Beneficiarii sunt astfel încurajaţi să preia iniţiativa asupra vieţii lor, pentru a depăşi, acolo unde este cazul, situaţia dificilă în care se află, în vederea reducerii nevoii de a accesa servicii sociale.

Modernizat prin intermediul unei finanţări nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.2, destinat „Reabilitării/modernizării/dezvoltării şi echipării infrastructurii serviciilor sociale”, centrul a primit de la început o destinaţie multiplă, funcţionând în principal ca serviciu de îngrijire timpurie a copiilor din comunitate, iar printre rezultate se estimează că 6.000 de persoane adulte vor primi servicii de consiliere şi reintegrare socială oferite în cadrul centrului. În plus, 1.920 părinţi vor beneficia anual de terapie de grup şi cursuri gratuite.

Extinderea serviciilor sociale la nivelul comunităţii Sectorului 6 pune în aplicare principiile şi obiectivele propuse în Strategia elaborată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 care, prin sistemul de servicii integrate pe care îl implementează în interesul comunităţii, oferă o serie de structuri şi servicii ce au ca scop nu doar combaterea efectelor, dar şi eradicarea cauzelor care conduc la situaţii de risc.
Servicii precum: consiliere psihologică, integrare socială, reteaua de babysitters, promovarea îmbătrânirii active (protecţia persoanelor vârstnice), oferirea de oportunităţi de incluziune socială persoanelor cu dizabilităţi, încurajarea persoanelor apte de muncă să-şi găsească un loc de muncă stabil fie prin cursuri de calificare, fie prin oferirea posibilităţii de a presta activităţi în folosul comunităţii prin intermediul SocialXChange, toate vin în întâmpinarea nevoilor complexe ale cetăţenilor.

Cookies