Culturi de cannabis, într-un complex rezidenţial din Bucureşti VIDEO

de:
14 feb. 2013
9 Afișari
Culturi de cannabis, într-un complex rezidenţial din Bucureşti VIDEO

Drogurile obţinute erau distribuite în Capitală, în special în cluburi şi în zone de agrement, în acest caz fiind reţinuţi de DIICOT, pentru 24 de ore, 12 suspecţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, din Bucureşti.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii DIICOT au destructurat o reţea infracţională specializată în producerea şi traficul de droguri de risc şi mare risc, în special de cannabis.

Marţi şi miercuri, poliţiştii antidrog au efectuat trei acţiuni de prindere în flagrant şi opt percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, pe raza sectoarelor 2 şi 4.

Au fost descoperite şi ridicate pentru cercetări, şapte culturi in-door (compuse din peste 500 de plante), ce aveau sisteme complete de întreţinere, preparare şi porţionare a drogurilor (instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, irigare, de reflectare a luminii, de ermetizare, de încălzire, termometre, cântare, mărunţitoare), aproximativ 30 de kilograme de cannabis (muguri, masă vegetală uscată şi verde), o cultură de ciuperci halucinogene (droguri de mare risc), 49 de comprimate de ecstasy, aproximativ cinci grame de amestec de cocaină şi heroină, sumele de 7.300 de lei şi 220 de dolari, despre care se deţin date că provin din traficul de droguri.

Drogurile de risc erau destinate consumului propriu, dar si comercializarii către consumatorii din municipiul Bucuresti, la pretul de 60 de lei/gram.

Apartamentele erau amenajate cu instalaţii necesare întreţinerii şi exploatării culturilor de cannabis, echipamentele depistate fiind în valoare de 20.000 de Euro/apartament.

Cei 12 suspecţi au fost reţinuţi pentru trafic de droguri de mare risc şi de risc. 

Joi, suspecţii urmează să fie prezentaţi în faţa unui judecător al Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Cookies