Plantație de cannabis în apartament, descoperită de procurori

de:
15 mai 2014
0 afișări
Plantație de cannabis în apartament, descoperită de procurori

Astfel, în cadrul investigațiilor derulate în trei dosare penale, au fost efectuate cinci percheziții domiciliare pe raza municipiului București, ocazie cu care au fost găsite o plantație indoor de cannabis (15 plante aflate în stare de maturitate), precum și peste un kilogram de cannabis uscat, în total.

Totodată au fost descoperite și diferite cantități de droguri de mare risc -comprimate Methadonă, comprimate Ecstasy și heroină adusă din Turcia.

De asemenea, au fost ridicate mai multe sume de bani obținute din vânzarea drogurilor, precum și telefoane mobile folosite la comiterea infracțiunilor.

Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că persoanele față de care a fost pusă în mișcare acțiunea penală, în baza aceleiași rezoluții infracționale, au vândut în perioada noiembrie 2013 – mai 2014 diferite cantități de droguri de risc și droguri de mare risc, pe teritoriul Capitalei.

Procurorii D.I.I.C.O.T au dispus reținerea pentru 24 de ore a nouă inculpați pentru comiterea infracțiunilor de trafic ilicit de droguri de risc şi de mare risc, prev. de art. 2 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000. Cu privire la unul dintre inculpați s-a reținut și infracțiunea de deținere de droguri de risc și de mare risc, fără drept, în vederea consumului, prevăzută de art. 4 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000.

Cei nouă inculpați au fost duși astăzi la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză cercetările continuă și față de alte persoane, precum și pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor reținute.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Cookies