După vizita de săptămâna trecută, autoritățile și specialiștii au început să tragă un nou semnal de alarmă: Planșeul Unirii este într-o stare avansată de degradare și se poate prăbuși în orice clipă. Primarul Sectorului 4 a anunțat că administrația de sector este pregătită să înceapă lucrările, iar Prefectul Capitalei a convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.
Ședința CMBSU are loc mâine, 25 septembrie, iar Planșeul de beton de la Unirii este pe ordinea de zi.
Planșeul Unirii a fost încadrat, în 2022, în starea tehnică IV – nesatisfăcător, iar lucrurile nu au cum să se îmbunătățească dacă nu încep lucrările de consolidare.
Discuții despre starea tehnică se poartă miercuri, 25 septembrie 2024, în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.
Starea tehnică în care se află Planșeul Unirii, încadrat, în urma expertizelor efectuate în anul 2022, în starea tehnică IV – nesatisfăcător va fi pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, anunță Primăria Sectorului 4 într-un comunicat.
Amintim că, săptămâna trecută, primarul Daniel Băluță, Raed Arafat, Prefectul Capitalei, dar și experți, profesori din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, proiectanți și constructori au fost în inspecție în subteran pentru noi verificări.
Imediat după verificare, primarul Sectorului 4 a declarat că Planșeul de beton de la Piața Unirii „stă să cadă în orice moment, e o problemă pe viață și moarte. Nu ne permitem nicio tragedie”.
După vizita de joi, 19 septembrie, Prefectul Capitalei i-a convocat pe membrii comitetului într-o ședință, pentru ziua de miercuri, 25 septembrie. Ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență are loc de la ora 14:00, la Prefectura București.
Primăria Sectorului 4 este pregătită să înceapă lucrările, imediat după ce Primăria Capitalei eliberează autorizația de construire.
În momentul de față, Planșeul Unirii, peste care trec zilnic zeci de mii de oameni, este un pericol public. Și nu este concluzia noastră, ci a experților care cer începerea de îndată a lucrărilor.
Astăzi, Sectorul 4 este pregătit. Avem proiectul tehnic finalizat, avem finanțarea asigurată, avem semnat inclusiv contractul pentru realizarea lucrărilor, care vor putea începe de îndată ce vom obține autorizația de construire, ce urmează a fi eliberată de către Primăria Municipiului București, a spus Daniel Băluță într-o postare pe Facebook.